Heger novým ministrom školstva? Ďalšia pohroma, ZBLÁZNIL sa, tvrdia svorne Pellegrini a Gröhling
10 | 09 | 2022 I Diana Zaťková

Pán Heger sa buď zbláznil, alebo si zo slovenských občanov dobrý deň. Skonštatoval to na sociálnej sieti líder Hlasu Peter Pellegrini. A pridal sa k nemu aj minister školstva v demisii Branislav Gröhling. "Nemať meno nového ministra školstva považujem za hazard so vzdelávaním našich detí!" Obaja tak reagovali na posledný vývoj udalostí, kedy premiér prezidentku pri rezorte školstva požiadal, aby zatiaľ poverila riadením rezortu jeho.

Heger núka priamy dôkaz toho, že jeho vláda musí okamžite skončiť!

"Záujem Eduarda Hegera riadiť dočasne rezort školstva je korunným dôkazom, že koalícia aj premiér osobne absolútne zlyhali a musia okamžite skončiť. Už tretie leto po sebe komplet premrhali vzájomnými spormi. Ani týždeň navyše im nestačil, aby našli náhradu za odchádzajúcich ministrov SaS," vyčíta premiérovi a vládnej trojke Pellegrini.

"A neexistujúci premiér Heger, ktorý už nedokáže odpovedať ani na tie najjednoduchšie otázky, chce riadiť vládu v krízových časoch, popri tom prevziať politickú zodpovednosť za troch nových ministrov a navyše riadiť ministerstvo školstva. To všetko s menšinou poslancov v parlamente. Pán Heger sa buď zbláznil, alebo si zo slovenských občanov dobrý deň," krúti hlavou expremiér.

Čaputovej ďalšie faux-pas v priamom prenose
Prianie úprimnej sústrasti prezidentka Čaputová pred kamerami a mikrofónmi zduplikovala. Asi jej nik nepovedal, že úprimnú sústrasť vyslovujeme, vyjadrujeme účasť, kondolujeme. Priať sústrasť je oxymoron rovnajúci sa veľkému faux-pas. Stretla sa s... Čítať ďalej
10 | 09 | 2022 | Eka Balašková

Fraška musí skončiť

Podľa lídra Hlasu sa fraška s menšinovou vládou musí okamžite skončiť, pretože vážne ohrozuje základné životné záujmy slovenských občanov.

"Ľudia okamžite potrebujú vedieť, ako im vláda pomôže s drastickým zdražovaním a rastom cien energií. Mnohí z nich sa ocitajú v existenčnej kríze. A predseda vlády ich ubezpečuje, že tak, ako skvele zvládol pandémiu, zvládne aj energetickú krízu," upozorňuje opozičný politik.

"Pán Heger, pandémia sa vďaka vašim vládam skončila tisíckami zbytočných obetí na životoch! Slovensko si nemôže dovoliť ďalšiu pohromu, ktorá ho s vami neodvratne čaká. Prosím vás, zachovajte si posledné zvyšky osobnej cti a podajte čím skôr demisiu," vyzval Pellegrini premiéra.

Pellegrini o vláde so Smerom: Nevylučujem. ALE iba AK....
Spoluprácu po prípadných voľbách si Peter Pellegrini (Hlas-SD) vie predstaviť s viacerými stranami, rozhodne aj so Smerom-SD. Aj to však má háčik. Štát v rozklade "Kríza nečaká, ako sa vyrieši táto situácia vo vláde," povedal Pellegrini s tým, že... Čítať ďalej
10 | 09 | 2022 | Eka Balaskova

Gröhling: Už dva mesiace som mohol svojho nástupcu oboznamovať s problematikou a pripravovať ho

"Nemať meno nového ministra školstva považujem za hazard so vzdelávaním našich detí!" Reagoval tiež na najnovší vývoj minister školstva v demisii Branislav Gröhling.

"Ak si zvyšok koalície vybral, že uprednostní funkciu pre ministra Matoviča, mali mať pripravené meno za môjho nástupcu na ministerstve školstva. Už dva mesiace som mohol svojho nástupcu oboznamovať s problematikou a pripravovať ho na všetko, čo ho na ministerstve čaká, na potrebné reformné opatrenia, ktoré ho čakajú, ako aj na krízové riadenie týkajúce sa cien energií, covidu či umiestňovania žiakov z Ukrajiny. Nič z toho sa neudialo, pretože som dodnes nedostal jediné meno," upozorňuje Gröhling.

To nie je práca na čiastočný úväzok

Podľa saskára nástupcom rozhodne nemôže byť dočasne poverený premiér na čiastočný úväzok. Naopak, školstvo si zaslúži pripraveného a rozhodného ministra, ktorý prevezme rezort a všetky jeho úlohy.

Ľuboš Blaha o Lučanského smrti: V skutočnosti kryjú vraždu! (VIDEO)
Europoslanec a právny zástupca rodiny Lučanských Miroslav Radačovský na sociálnej sieti zverejnil nové fakty o smrti bývalého policajného prezidenta Milana Lučanského. Za zverejnenie výsledkov vyšetrovania poďakoval opozičnému poslancovi Ľubošovi... Čítať ďalej
10 | 09 | 2022 | Eka Balašková

"Nástupca totiž musí pokračovať vo všetkých reformných krokoch, ktoré sme naštartovali. To je napríklad reforma obsahu vzdelávania, reforma poradní či podmienky Plánu obnovy. Časť práce sme splnili vopred. Už v lete sme splnili podmienky 2. platby z Plánu obnovy, ktoré majú termín až na jeseň. Tým sme budúcemu ministrovi už splnili jednu úlohu. Vyhlásili a nastavili sme výzvy na dobudovanie materských škôl, základných škôl či debarierizáciu SŠ za 170 miliónov eur. To je ďalšia úloha, ktorá je splnená," vysvetľuje odstupujúci minister.

Lenže školstvo, žiaci a učitelia si nemôžu dovoliť vyčkávať, kým niekto príde, zaučí sa a nadviaže na začatú prácu.

"Budúci minister musí do jari 2023 splniť reformné opatrenia potrebné pre tretiu platbu z Plánu obnovy. Na to potrebuje rozhodnosť, schopnosť rokovať naprieč koalíciou, podporu strán a hlavne skorý nástup a spoznanie problematiky na ministerstve," uzavrel Gröhling.

Fico Pellegrinimu: Si pripravený?
V piatok (9. septembra) bol hosťom relácie Braňo Závodský naživo predseda strany Hlas-SD Peter Pellegrini. Okrem iného hovoril o možnom vývine situácie okolo referenda. Na to sa cez sociálnu sieť ohradil predseda Smeru-SD Robert Fico. U Závodského... Čítať ďalej
10 | 09 | 2022 | Eka Balašková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik