Fico Pellegrinimu: Si pripravený?
10 | 09 | 2022 I Eka Balašková

V piatok (9. septembra) bol hosťom relácie Braňo Závodský naživo predseda strany Hlas-SD Peter Pellegrini. Okrem iného hovoril o možnom vývine situácie okolo referenda. Na to sa cez sociálnu sieť ohradil predseda Smeru-SD Robert Fico.

U Závodského odznelo

"Vyjadril som zdravým sedliackym rozumom nejakú pochybnosť, hneď ma kolegovia zo Smeru obvinili, že spochybňujem referendum. Ja ho nespochybňujem, len som si logicky povedal, že by sa mohlo stať, že  pani prezidentka by zajtra vymenovala Roberta Fica za premiéra nejakej úradníckej vlády a nakoniec by musel dať demisiu po referende, lebo tak je napísaná otázka," povedal Peter Pellegrini v piatkovej (9. 9.) relácii Braňo Závodský naživo.

Reakcia Roberta Fica

"Privítal by som, keby Peter Pellegrini prestal zostavovať vlády po nasledujúcich voľbách a venoval sa súčasnosti," napísal Robert Fico neskôr na sociálnej sieti. Sú mu jasné aj širšie súvislosti a z doterajších vyjadrení Petra Pellegriniho mu vyplýva jasná spolupráca s liberálmi a podľa vlastných slov to rešpektuje.

Minister a poslanec si na sociálnej sieti nič nedarovali
Rôznorodosť názorov vo vládnom hnutí sa jasne prejavuje aj na sociálnych sieťach. Naposledy si cez facebook vymenili názory Minister obrany Jaroslav Naď. Ten reagoval na kolegu, ktorý sedí v poslaneckej lavici práve ako jeho náhradník. Jaroslav... Čítať ďalej
09 | 09 | 2022 | Eka Balaskova

Jasná otázka

"Dnes ale potrebujeme spoločný postup proti vládnej neschopnosti a ubližovaniu Slovensku. Preto sa opätovne obraciam na Hlas-SD s tou najjednoduchšou otázkou – ste pripravení byť 19. septembra v Bratislave spoločne s ostatnými opozičnými silami na tribúne odporu voči bláznom a malým deckám vo vláde? Alebo sa zachováte ako pri pozvánke na protest 1. septembra do Košíc, alebo oslavy SNP do Zvolena? Pozvania ste neprijali a Peter Pellegrini sa rozhodol ísť na oslavy SNP do Banskej Bystrice, kde bola vylúčená verejnosť a ktoré potom Peter Pellegrini oportunisticky okomentoval slovami, že odmieta, aby si oslavy SNP sprivatizovali privilegovaní politici," vyčíta predseda Smeru P. Pelegrinimu.

Zariadia sa

Robert Fico na otázku ohľadom protestu od Hlasu očakáva jasnú otázku. 

"My sa v Smere-sociálna demokracia podľa toho 19. septembra zariadime," sľubuje predseda Smeru.

Protivládne zhromaždenie

Na TB predseda Smeru vyzval opozičné strany k podpore spoločného protivládneho zhromaždenia, ktoré sa bude v Bratislave konat v pondelok, 19. septembra. Podľa jeho slov tam ľudia dostanú možnosť hovoriť o tom, ako im vláda pomáha, alebo nepomáha. 

„Každý len šomre v krčme alebo pred televízorom a nie sme schopní vytvoriť jeden blok. Veď my nejdeme vytvárať vládu. My ideme vytvoriť priestor, kde môže prísť veľa ľudí a niečo povedať,“ vyhlásil Fico, ktorý na abnormálne zdražovanie upozorňuje už takmer rok. 

Matovič prerazil ďalšie dno. Ľudia mu odkazujú: Nastúpte na liečenie, pán minister!
Minister financií Igor Matovič znova prestrelil. Vo svojom piatkovom večernom statuse sa opäť raz štylizoval do postavenia prenasledovaných a zabíjaných Židov počas holokaustu. No ľudia ho nešetrili. "Pred 81 rokmi sme sa rozhodli stať nadľuďmi. V... Čítať ďalej
10 | 09 | 2022 | Diana Zaťková

Republika sa pridáva

„Ak nechcete v zime hladovať a mrznúť, poďte s nami do ulíc! Spoločný veľký protest opozície,“ podporil plánovaný protest Milan Uhrík, predseda hnutia Republika.

„Poviem to ako Churchill – ak mám poraziť Hitlera, spojím sa aj s diablom,“ vyhlásil Fico aj na margo toho, že sa spojil s hnutím Republika, ktoré je označované ako extrémistické. 

Uhrík s Ficom sa zhodli, že by boli radi, keby bola účasť na protivládnych protestoch podobná, akú zaznamenali nedávno v Prahe. 

Robert Fico: Do politiky sa dostali malé decká a blázni
Robert Fico (predseda Smer-SD) pred voľbami 2020 spravil predvolebný šot, kde ako líder Smeru-SD robí poriadky v škôlke s "malými nespratníkmi z opozície". V diskusnej relácii na RTVS znovu prirovnal, tentokrát už koaličných lídrov, k deťom a... Čítať ďalej
09 | 09 | 2022 | Eka Balaskova

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik