Bratislavská štátna záchranka je v čiastočnej platobnej neschopnosti
09 | 09 | 2022 I Gabriela Fedičová/TASR

Bratislavská štátna záchranná služba je od augusta v čiastočnej platobnej neschopnosti. Dočasne preto pristúpila k neuhradeniu záväzku voči Sociálnej poisťovni. Pre TASR to potvrdila jej vedúca oddelenia komunikácie Darina Schreková.

"Mzdy zamestnancov sú vyplácané včas a v plnej výške, podľa dohodnutých mzdových podmienok. Záchranná zdravotná služba (ZZS) Bratislava dočasne pristúpila k čiastočnému neuhradeniu záväzku voči Sociálnej poisťovni," ozrejmila.                                                        

Zapríčiniť to malo najmä preradenie zdravotníckych pracovníkov a vodičov do tretej kategórie rizikových prác. Dôvodom majú byť aj náklady zamestnávateľa vyplývajúce z kolektívnej zmluvy a vysokého podielu práce nadčas. "Mzdový náklad za prvých sedem mesiacov roku 2022 tvorí 81 percent z celkových nákladov organizácie a až 86,6 percenta z celkových výnosov ZZS Bratislava," priblížila Schreková.

Prekvapujúce priznanie Veroniky Remišovej. TOTO ste nečakali!
Veronika Remišová (Za ľudí), podpredsedníčka vlády a ministerka ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie priznala, niečo, čo politici podľa nej nehovoria a uviedla aj to, že hrozí, že EÚ sa rozpadne. „Je škodlivé, keď sa... Čítať ďalej
09 | 09 | 2022 | Eka Balaskova

ZZS Bratislava pripravuje racionalizačné a šetriace opatrenia. Organizácia potvrdila, že rieši vzniknutú situáciu zmenami v organizácii aj so svojím zriaďovateľom - ministerstvom zdravotníctva.

O situácii informoval nový riaditeľ ZZS Bratislava Imrich Andrási aj odborárov, ktorí hrozia výpoveďami. Vyzval ich na konštruktívny dialóg a požiadal ich o trpezlivosť pri realizácii plánovaných systémových zmien.

Odborári v bratislavskej štátnej záchranke začali zbierať vyhlásenia o pripravenosti na výpovede z pracovného pomeru v auguste. Odôvodňujú to dlhodobým neriešením problémov, a to najmä platovej otázky. Naďalej zostávajú aj v štrajkovej pohotovosti, do ktorej vstúpili v júni.

Milan Uhrík: Nezabúdajme na ľudí, ktorých koruna má len tŕne
Predseda hnutia Republika tvrdí, že popri smútku za britskou panovníčkou by sme nemali zabúdať ani na ťažko skúšaných Slovákov. Milan Uhrík poprosil masmédiá "Poprosil by som masmédiá, keby okrem smrti britskej kráľovnej nezabudli aj na zúfalú... Čítať ďalej
09 | 09 | 2022 | Eka Balaskova

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik