ŠOK v priamom prenose: Západ je naivný. Netuším, ako Ukrajina prežije zimu (VIDEO)
08 | 09 | 2022 I Diana Zaťková

Že Ukrajina situáciu obracia a môže zvíťaziť, je úplná fantasmagória. V relácii K veci na CNN Prima NEWS to vyhlásil politológ, bývalý prvý námestník ministra zahraničných vecí ČR a bývalý český veľvyslanec vo Francúzsku Petr Drulák. Vyjadril obavy, či dokonca Ukrajina zvládne prežiť zimu.

Energetické siete kontroluje Rusko

„Ukrajina zažila v histórii strašné veci. Teraz však neviem, či bude schopná prežiť zimu. Významnú časť energetických sietí má pod sebou Rusko. A to, čo pod kontrolou nemá, môže zničiť," upozornil v živom vysielaní Drulák.

"Neviem, o čo sa západní stratégovia, ktorí hovoria, že sa situácia obracia a Ukrajina môže zvíťaziť, opierajú. Príde mi to ako úplná fantasmagória,“ uviedol bývalý veľvyslanec.

Chmelár: Choromyseľné útoky Naďových militantných úderiek sú späť!
Priatelia, je najvyšší čas konať! Tento rok si nemôžeme dovoliť osláviť Svetový deň mieru konferenciou, pretože nie je čo oslavovať – v Európe zúri vojna, uviedol na sociálnej sieti historik a politológ eduard Chmelár. Vyzýva preto všetkých k... Čítať ďalej
08 | 09 | 2022 | Diana zaťková

Nezmyselné gesto Západu

Na paškál si vzal aj konanie Západu. „Chyba je jasná. Západ sa snaží ekonomickými sankciami vyriešiť vojenský konflikt – vieme, že to nefunguje," skonštatoval.

Podľa Druláka bolo Západu trápne nerobiť nič, tak sa rozhodol urobil gesto. "Ak by to bolo gesto symbolické, ktoré Západ nič nestojí, tak by to bolo pochopiteľné a dalo by sa s tým aj súhlasiť,“ podotkol.

Lenže podľa neho sa Západ rozhodol urobiť také gesto, ktoré ho stojí čím ďalej tým viac. „Tým je to nezmyselné. A bolo to jasné od samého začiatku,“ uzavrel.

Celý rozhovor si môžete prezrieť v priloženom videu.

zdroj: CNN Prima News

Európa čelí „vlne nespokojnosti“ a USA zatiaľ profitujú z energetickej krízy
Európska únia sa kolektívne zaviazala k dlhému zástupnému konfliktu proti Rusku na Ukrajine napriek tomu, že je kriticky energeticky závislá od dovozu ropy a plynu z Ruska. Ak by ste však počúvali slová európskych najvyšších byrokratov, ako je... Čítať ďalej
07 | 09 | 2022 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik