Remišová sa chváli tým, za čo by sa Kollár od hanby prepadol
08 | 09 | 2022 I Diana Zaťková

Zdá sa, že zostávajúci koaliční partneri vládneho dnes už trojlístka sa naozaj v ničom nezhodnú. Zatiaľ čo predsedu parlamentu a lídra Sme rodina Borisa Kollára "hanba fackuje" za to, čo si vypočul na margo prístupu štátu k samosprávam, šéfka Za ľudí a vicepremiérka Veronika Remišová je naopak so svojou prácou nadmieru spokojná. Ako dokážu mať vládni predstavitelia tak odlišné pohľady na vec?

Remišová si hudie svoje. Ale kde to vlastne žije?

"Spolupráca so samosprávami je pre nás kľúčová. Dnes (7.9.) som veľmi rada prijala pozvanie na snem Združenia miest a obcí Slovenska. V týchto zložitých časoch celosvetovej inflácie, zdražovania energií a cien, musia ľudia vo všetkých regiónoch cítiť podporu a pomoc štátu," uviedla očividne potešená Remišová na sociálnej sieti.

"Robíme to od začiatku. Za dva roky sme len z eurofondového programu IROP nasmerovali do regiónov 530 miliónov eur - to je viac ako bývalá vláda dala regiónom za 6 rokov! Tiež sme prijali zákon, vďaka ktorému sa rozrobené projekty môžu navýšiť tak, aby zvládli enormný nárast cien stavebných materiálov. Pokiaľ ide o nové eurofondy, z ktorých Slovensko bude mať 13 miliárd eur, o vyše 2 miliardovom balíku budú rozhodovať priamo samosprávy," nešetrila vicepremiérka chválou vlastného rezortu.

A svoj status uzavrela priam budovateľskou vetou. "Veľmi nám záleží na dobrej a fungujúcej spolupráci s krajmi, mestami a obcami. Musíme ťahať za spoločný povraz, lebo len tak budeme môcť prinášať riešenia, ktoré zlepšia život ľudí vo všetkých kútoch Slovenska."

Boris Kollár sa hanbí: "Hanba ma fackuje..."
Hanba ma fackuje, za to, čo som si vypočul na margo prístupu štátu k samosprávam. V príhovore na 33. sneme Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) to uviedol predseda Národnej rady SR Boris Kollár (Sme rodina) v reakcii na slová predsedu ZMOS-u... Čítať ďalej
07 | 09 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Kollár nie je ochotný podporovať toto ničnerobenie

Kollár to však vidí úplne inak a dokonca to aj priznal. "Hanba ma fackuje, za to, čo som si vypočul na margo prístupu štátu k samosprávam." Túto vetu predniesol v príhovore na 33. sneme Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) v reakcii na slová predsedu ZMOS-u Branislava Trégera.

Predseda ZMOS-u na sneme ostro skritizoval prístup štátu k samosprávam, neochotu počúvať ich argumenty k prijímaným opatreniam, ktoré zaťažujú rozpočty i prevádzku miest, obcí i krajov.

Kollár zároveň považuje za chybu, že si tento prejav nevypočul ani jeden člen vlády. "Považujem za nešťastné, že pán predseda vlády Eduard Heger (OĽANO) sem síce príde a povie pripravený prejav, prípadne nejaké floskuly, no nebol tu počas predchádzajúceho prejavu," uviedol Kollár.

Matúš Šutaj Eštok o rozhovore o špinavých praktikách Matoviča, Lipšica, Mikulca a Hamrana
"Text z ktorého mrazí! Rozhovor s elitným snajperom Kaľavským o špinavých praktikách Matoviča, Lipšica, Mikulca a Hamrana. Rozprávate o mafii no jediná a skutočná mafia ste práve VY!" Tvrdí Matúš Šutaj Eštok na sociálnej sieti a povedal aj... Čítať ďalej
08 | 09 | 2022 | Gabriela Fedičová

Zdôraznil zároveň, že v súvislosti s aktuálnou situáciou i energetickou krízou musia prísť okamžite aktívne kroky štátu. "Som za to, aby sme na septembrovej schôdzi vyhlásili stav energetickej núdze a pripravili kroky k tomu, aby sme buď zastropovali ceny energií, prípadne, aby sme energie mohli celé odkúpiť, alebo to zoštátniť," uviedol Kollár.

Deklaroval, že ak takýto prístup štátu nebude naplnený, nevidí dôvod podporovať vládu. "Ak sa to nestane, nie som ochotný podporovať toto ničnerobenie," vyhlásil Kollár.

Juraj Šeliga zaútočil na Roberta Fica a Richard Sulik podľa neho doslova trepe!
"Richard Sulík doslova trepe, keď tvrdí, pre Postoj, že Robert Fico ožil len kvôli Igorovi Matovičovi. Robert Fico ožil najmä a opakujem najmä pre to, že mu ide o jeho vlastnú slobodu, rovnako ako slobodu jeho politických kumpánov: Gašpar, Kováčik,... Čítať ďalej
08 | 09 | 2022 | Gabriela Fedičová

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik