Prezidentka ešte nedostala od premiéra mená kandidátov na ministrov
08 | 09 | 2022 I Gabriela Fedičová/TASR

Prezidentka SR Zuzana Čaputová ešte nedostala od premiéra Eduarda Hegera (OĽANO) informáciu o kandidátoch na uvoľnené ministerské posty, ani o tom, ako si predstavuje fungovanie svojej menšinovej vlády. Termín prijatia podaných demisií preto zatiaľ nie je určený.

Pre TASR to uviedol prezidentkin hovorca Martin Strižinec.

"Prezidentka je pritom pripravená demisie odchádzajúcich ministrov prijať a nových vymenovať čo najskôr. Potrebujeme totiž funkčnú vládu, ktorá Slovensko prevedie náročným obdobím," skonštatoval hovorca. Hlava štátu je podľa neho presvedčená, že vzniknutá situácia sa dala dlho predvídať a koalícia mohla mať už dávno zhodu na personálnych nomináciách. "Ďalšie čakanie si v súčasnej situácii nemôžeme dovoliť," dodal.

Premiér v pondelok (5. 9.) oznámil, že jeho vláda bude vzhľadom na demisie ministrov SaS menšinová. Mená potenciálnych nových ministrov zatiaľ nekonkretizoval, keďže ich chce najskôr oznámiť prezidentke. Načrtol však, že by malo ísť o odborníkov.

Dag Daniš: Obsadia voľné posty ministrov americkí trollovia?
Nápad dosadiť do funkcie ministra hospodárstva proamerického aktivistu pôsobí ako zlý vtip, skonštaroval na sociálnej sieti redaktor Dag Daniš. "Povedz, že chceš za ministra hospodárstva experta, a pribehne americký troll. Pardon, aktivista SFPA,"... Čítať ďalej
08 | 09 | 2022 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik