Hamran v tandeme s Remišovou: NEPRÍPUSTNÉ! Fico prekročil hranicu
08 | 09 | 2022 I Diana Zaťková

Prezident Policajného zboru Štefan Hamran reagoval na tlačovej besede s názvom „Krajina krivých zrkadiel“ na výroky Roberta Fica. Ten v stredu 7.9. na tlačovej konferencii strany Smer-SD uviedol, že z dôkazov jednoznačne vyplýva, že na NAKA nepracujú ľudia, ale zvery.

„Sme zvyknutí na ostrú kritiku zo strany politikov,“ otvoril tlačovú besedu Štefan Hamran. Robert Fico však podľa jeho slov na včerajšej tlačovej konferencii prekročil hranicu.

Nech rozhodnú súdy

Fico na tlačovej besede povedal, že strana Smer bude pokračovať v poukazovaní na zverstvá jednotlivých vyšetrovateľov a prokurátorov. No Hamran mu oponuje: „Títo ľudia boli niekoľkokrát ocenení a vyznamenaní za svoj prínos v rámci policajného zboru. Boli mimoriadne povyšovaní aj za éry Roberta Fica a jeho vlád.“

„Naozaj tu prebiehali zverstvá. Diali sa však za vlády Roberta Fica, o čom svedčia aj rozsudky nezávislých súdov,“ dodal policajný šéf.

Na členov policajného zboru podľa Hamrana Fico útočí práve preto, že stíhajú v tejto krajine mocných. Podľa jeho slov ich chce Fico zastrašiť a ovplyvniť tak výsledky ich práce.

„Je nemysliteľné, aby v právnom štáte prevzal právomoci nezávislého a nestranného súdu nejaký politik na tlačových konferenciách. Ak sa nemýlim, tak v skutočnom právnom štáte je toto výlučne právom nezávislých a nestranných súdov,“ uviedol Hamran.

Kaliňák šokuje: Mária Kim Čong Kolíková chce ZAKÁZAŤ protesty!
Ministerka spravodlivosti Mária Kolíková napriek svojej demisii predložila do medzirezortného pripomienkového konania novely Trestného poriadku a Trestného zákona. Podľa opozičného Smeru sa však chystá niečo úplne šialené! Smer-SD na stredajšej... Čítať ďalej
08 | 09 | 2022 | Diana Zaťková

Ku kritike sa pridala aj Veronika Remišová

"Fico sa verejne vyhráža vyšetrovateľom, prokurátorom a sudcom. Jeho včerajšie reči o policajtoch NAKA ako o "zvieratách" pokladám za neprípustné v právnom štáte. Ak tento pravidelný tlak Fica na všetkých, ktorí sa odvážili vyšetrovať jeho ľudí nie je kolúznym konaním, potom môžeme tento pojem trestného práva rovno zrušiť. Zvláštne, že Maroš Žilinka podivne stíha vyšetrovateľov káuz Ficových ľudí, ale verejný nátlak a zastrašovanie orgánov práva Smerákmi a mafiou ignoruje," napísala Remišová na sociálnej sieti.

"Čestní policajti, prokurátori a sudcovia potrebujú našu podporu viac, ako kedykoľvek predtým. A ja osobne sa takýchto ľudí vždy zastanem. Tiež pripomínam, že ich zákonná ochrana je "psou povinnosťou" aj generálnej prokuratúry. Nie naopak," uzavrela líderka Zaľudí.

Statoční a čestní Apači

„Pán minister vnútra Mikulec, na NAKA máte zvieratá, to nie sú ľudia. Títo ľudia tam nemajú čo robiť. Nehovoriac o tom, že sú obvinení zo závažnej trestnej činnosti, majú pištole za pásom a ďalej pokračujú v páchaní trestnej činnosti,“ prízvukoval Fico.

Tiež predložil Whatsapp komunikáciu skupiny „Apači“, z ktorej vyplývajú rôzne hrozné pokyny.

Podľa Fica napriek tomu, že na tlačových besedách Smer predkladá rôzne relevantné dôkazy a komunikácie zúčastnených, ministerstvo vnútra reaguje, že Smer útočí na statočných vyšetrovateľov NAKA. Na tých, ktorí zneužívajú svoje postavenie a manipulujú výpovede svedkov a ktorí chceli zapáliť auto vyšetrovateľke Santusovej.

R. Fico: Z dôkazov jednoznačne vyplýva, že na NAKA nepracujú ľudia, ale ZVERY
Robert Fico dnes na tlačovej besede povedal, že strana SMER – sociálna demokracia bude pokračovať v poukazovaní na zverstvá jednotlivých vyšetrovateľov a prokurátorov. Napriek tomu, že na tlačových besedách predkladajú rôzne relevantné dôkazy a... Čítať ďalej
07 | 09 | 2022 | Ivan Mihale

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik