Gröhling po dvoch demisiách: Jediný zážitok je pre mňa Igor Matovič
07 | 09 | 2022 I Diana Zaťková

Branislav Gröhling, dnes už prakticky dvojnásobný minister školstva, sa návratu na ministerskú stoličku nebráni ani do tretice. Podľa neho však všetko závisí od prvého týždňa v Národnej rade SR. Uvidíme, či bude parlament uznášaniaschopný, vyjadril sa v rozhovore pre Plus7Dní saskár.

Do tretice všetko dobré?

Karty má podľa Gröhlinga  teraz predovšetkým v rukách premiér Eduard Heger. "Či chce byť v menšinovej vláde s Igorom Matovičom alebo chce byť v plnohodnotnej vláde so štyrmi ministrami, ktorí naozaj chcú svoju prácu naďalej robiť zodpovedne a poctivo." 

Ešte stále minister hovorí, že zásadný bude prvý týždeň v Národnej rade, či bude parlament uznášaniaschopný, či sa otvorí schôdza, či budú prechádzať jednotlivé zákony, či náhodou nepríde aj k toľko spomínanému odvolávaniu pána ministra Matoviča ako ministra financií. 

Zároveň saskár prekvapuje vyjadrením, že jediným zážitkom, ktorý si odniesol z ministrovania bol pre neho igor Matovič. "To je naozaj zážitok a to vysvetlenie nechám na každom jednom z nás."

Sociálni vedci zo SAV zmapovali prežívanie a dôsledky pandémie na Slovensku
Odborníci z oblasti spoločenských vied vydali zborník vedeckých príspevkov s názvom Prežívanie a dôsledky pandémie COVID-19 na Slovensku: Pohľad sociálnych vied. Autorský tím publikácie tvoria vedci z Centra spoločenských a psychologických vied... Čítať ďalej
07 | 09 | 2022 | Ivan Mihale

Hodnotenie Matoviča

Ako minister školstva si ministra financií ani netrúfa ohodnotiť. "Trvalo by mi to naozaj veľmi dlho, kým by som to hodnotenie napísal. Ale určite by bolo negatívne."

A dôvod? Ten opísal už obšírnejšie. "Za ostatné dva roky som zažíval posadnutosť zatváraním škôl a iné veci, čo v okolitých krajinách nikde nerobili. Keď sme aj vydokladovali, že to nemá zmysel, že nie sme pripravení na dištančné vzdelávanie, aj tak sa to naďalej presadzovalo. Ten cirkus okolo zvyšovania platov zamestnancov škôl a učiteľov bol až nechutný. Teraz riešime peniaze na energie a dostávate rôzne nápady ako ušetriť. V takomto riadení štátu neviete fungovať ďalej. Takto sa nedá riadiť štát. Vraciam sa do opozičných poslaneckých lavíc a odtiaľ budem robiť tvrdú politiku smerom k školstvu," uzavrel Gröhling.

Sulík: Sme ochotní sa vrátiť iba AK....
SaS je napriek všetkému pripravená vrátiť sa do koalície, ak s tým budú súhlasiť aj ostatní koaliční partneri. Samozrejme, ak skončí Matovič. Minister hospodárstva v demisii Richard Sulík priblížil: “Ja by som sa napríklad stal opäť ministrom... Čítať ďalej
07 | 09 | 2022 | Alica Kočišová

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik