Dag Daniš: Prvé kolo bitky o Hegera vyhral Matovič
07 | 09 | 2022 I Diana Zaťková

Potvrdilo sa, že Heger nie je riešenie, ale problém, skonštatoval v statuse na sociálnej sieti autor a redaktor Dag Daniš.

"Prvé kolo bitky o Hegera vyhral Matovič. Zákonite. Kto si projektoval premiéra ako nového lídra koalície, ktorý zareže Matoviča, ten asi stratil kontakt s realitou (konflikt a rozvrat v OĽaNO by predsa nič neriešil)," zhodnotil politickú situáciu, v ktorej sa práve nachádzame, daniš.

V druhom kole sa to ale môže podľa redaktora opäť lámať a otáčať. "Myslím si, že Hegerova menšinová vláda môže úspešne prežiť len vtedy, ak zníži svoju závislosť od SaS a bude spolupracovať aj s nezávislými konzervatívnymi poslancami okolo Tarabu," predpovedá kroky menšinovej vlády.

Čiže podľa redaktora bude môcť menšinová vláda úspešne prežiť iba vtedy, ak bude premiér schopný vydržať konflikty s médiami a prezidentkou. "Na to je ale Heger príliš slabý a vyplašený," konštatuje.

A záver? Podľa Daniša telenovela Matovič - Sulík asi bude pokračovať, aj keď v inom nastavení.

Gröhling po dvoch demisiách: Jediný zážitok je pre mňa Igor Matovič
Branislav Gröhling, dnes už prakticky dvojnásobný minister školstva, sa návratu na ministerskú stoličku nebráni ani do tretice. Podľa neho však všetko závisí od prvého týždňa v Národnej rade SR. Uvidíme, či bude parlament uznášaniaschopný, vyjadril... Čítať ďalej
07 | 09 | 2022 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik