Smrť Milana Lučanského. Sme kúsok od jej rozuzlenia
06 | 09 | 2022 I Eka Balaskova

Vyšetrovacie orgány smrti policajného exprezidenta Milana Lučanského tvrdia, že všetko sa stalo tak, ako bolo medializované. Rodina a opoziční politici v tejto verzii vidia trhliny. Na rade je Úrad inšpekčnej služby a prešovská krajská prokuratúra.

Tá môže prípad uzavrieť ako samovraždu, ale aj vrátiť prípad na dovyšetrenie. 

Adam Lučanský 

„Žiadne z týchto poranení môj otec predtým, ako bol zadržaný a vzatý do väzby, nemal. Videl som telo otca aj po smrti a nemal na krku žiadne stopy po obesení,“ hovorí Adam Lučanský. Svojim tvrdením tak vyvracia tvrdenie, že jeho otcovi vo väzení nebolo ublížené. 

Zmeny v dôchodkovom systéme: Od pásu priamo do hrobu
Už v januári čakajú dôchodkový systém zmeny - opäť sa predĺži vek odchodu do dôchodku, do ktorého budú môcť ísť ľudia po 40 odpracovaných rokoch. Vyplýva to z informácií Jozefa Mihála na sociálnej sieti. Koho sa to bude týkať a ako? "Na... Čítať ďalej
06 | 09 | 2022 | Eka Balaskova

Dlhé čakanie

 „Som presvedčený, že orgány činné v trestnom konaní v krátkom čase dajú odpoveď na všetky otázky ‚ako‘,“ napísal v júli minulého roka generálny prokurátor Maroš Žilinka. Ostalo však pri sľuboch. Prokuratúra to vysvetľuje rozsahom spisu, ten má takmer tritisíc strán. V podobných prípadoch však takýto rozsah spisu nie je ničím výnimočný.

„Predpokladáme, že v priebehu najbližších dní bude vydané rozhodnutie tohto prípadu,“ ohlásil hovorca Generálnej prokuratúry Dalibor Skladan. 

Najviac prezentovaná, najmenej dôveryhodná?

Držia sa jej aj vládni predstavitelia a verziu o samovražde najviac prezentujú aj médiu. Neverí jej však veľká časť občanov. Vodou na mlyn tejto nedôvere by mohlo byť práve uzatvorenie vyšetrovania bez riadneho prešetrenia.

Titulom Spravodliví medzi národmi ocenil Izrael dvanástich Slovákov
Dvanásti Slováci získali v pondelok (5. 9.) večer v Zlatej sále na zámku Šimák v Pezinku izraelské štátne vyznamenanie Spravodliví medzi národmi. Za záchranu židovských spoluobčanov počas holokaustu im ho udelil štát Izrael. Na slávnostnom večeri... Čítať ďalej
06 | 09 | 2022 | Diana Zaťková/TASR

„Keď povedal generál Lučanský Mikulcovi, že čurillovci zneužívajú zákon, bol okamžite seknutý . Skončilo to smrťou, dodnes nevysvetlenou,“ vyjadril sa prednedávnom exminister vnútra Robert Kaliňák o ministrovi vnútra Romanovi Mikulcovi (OĽaNO) a Lučanského vyšetrovateľoch.

Odlišný názor komisie

„Nezistili sme také okolnosti, ktoré by poukazovali na to, že poranenie pravého oka vzniklo konaním inej osoby,“ komentoval závery komisie súdny znalec Norbert Moravanský. Komisiu, ktorá bola na toto vyšetrovanie zriadená ministerkou Kolíkovou (SaS) opoziční politici považujú za neobjektívnu a  spolitizovanú.

Na ťahu je Prešov

Konkrétne prešovská krajská prokuratúra. Tá buď prípad vráti na ďalšie vyšetrovanie, alebo uzná Lučanského smrť za samovraždu.

Pekári siahajú na dno rezerv. Chlieb môže stáť aj šesť eur
„My už jednoducho nemáme odkiaľ brať financie a v situácii, keď od nás začínajú pýtať dodávatelia energií zálohy, vážne zvažujeme, či nezatvoriť prevádzky,“ upozorňuje predseda predstavenstva Slovenského zväzu pekárov, cukrárov a cestovinárov ... Čítať ďalej
06 | 09 | 2022 | Eka Balaskova

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik