Prezidentka odcestovala. Na situáciu na Slovensku zrejme nemá nervy
06 | 09 | 2022 I Diana Zaťková/TASR

Prezidentka Zuzana Čaputová v pondelok popoludní odcestovala. Bola to dlho plánovaná zahraničná cesta, informoval TASR hovorca prezidentky SR Martin Strižinec.

Prezidentka odcestovala na oficiálnu návštevu Grécka. Jej zahraničná cesta bude v stredu (7. 9.) pokračovať v Severnom Macedónsku. 

V Aténach prezidentku SR v utorok prijme prezidentka Helénskej republiky Katerina Sakellaropulosová a stretne sa aj s predsedom gréckej vlády Kyriakosom Mitsotakisom. Diskutovať budú o riešení energetickej krízy, diverzifikácii energetických zdrojov a ďalších výzvach, ktorým obe krajiny čelia v súvislosti s vojnou na Ukrajine. "Cieľom ich spoločných rokovaní je otvorenie novej kapitoly vo vzájomných vzťahoch," uviedol Strižinec. Prezident SR navštívil Grécko naposledy v roku 2008.

Čaputovú sprevádza aj skupina zástupcov slovenských firiem a inštitúcií, ktoré sa zaoberajú zelenou tranzíciou a energetikou. Súčasťou delegácie sú i predstavitelia regionálnej samosprávy z Trenčianskeho, Banskobystrického a Košického kraja, ktorí budú mať možnosť vymeniť si skúsenosti týkajúce sa zelenej transformácie regiónov závislých od ťažby uhlia.

Belousovová sa pýta: Debilizácia pokračuje, tak kto to vlastne riadi?
Ak ste si doteraz mysleli, že iba na Slovensku sú pri moci totálni hlupáci, nezúfajte. Sú aj inde, skonštatovala na sociálnej sieti národniarka Anna Belousovová. "Ono táto éra asi vstúpi do dejín ako éra DEBILIZÁCIE verejného života," myslí si... Čítať ďalej
06 | 09 | 2022 | Diana Zaťková

V Aténach sa pod záštitou prezidentky uskutoční spoločné grécko-slovenské podnikateľské fórum zamerané na zelenenú transformáciu Green Growth Business Forum. "Hneď po prílete do Atén prezidentka otvorí projekt Skusy - slovensko-grécky rezidenčný dom, ktorý bude podporovať tvorivé pobyty slovenských umelcov a prezentovať tak naše umenie v zahraničí," dodal hovorca. Stojí za ním trojica žien aktívnych v nezávislej kultúre a umení, ktorými sú Zuzana Bodnárová, Lucia Tkáčova a Tamara Kametani.

Počas oficiálnej návštevy Severného Macedónska sa prezidentka v stredu (7. 9.) v Skopje stretne s prezidentom Stevom Pendarovskim a premiérom Dimitarom Kovačevskim. Diskutovať budú o aktuálnej medzinárodnej politickej a ekonomickej situácii v súvislosti s vojnou na Ukrajine a energetickou krízou, ako aj o podpore integračného procesu Severného Macedónska a ďalších krajín Západného Balkánu.

Naspäť na Slovensko sa prezidentka vráti v stredu večer.

Eduard Chmelár: Blamáž, ktorá sa mohla stať iba z dvoch dôvodov
"Zuzana Čaputová si svoje povinnosti, ako na to dlhodobo poukazujem, vôbec neplní. V napätej vnútropolitickej situácii je extrémne pasívna a tvári sa, že svoj pätnásťtisícový plat dostáva za to, aby niekomu potriasla ruku, keď sa všetci ostatní... Čítať ďalej
05 | 09 | 2022 | Gabriela Fedičová

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik