Fico iba krúti hlavou: Sulík je jedno malé politické decko! (VIDEO)
06 | 09 | 2022 I Diana Zaťková

Sulík sa teraz správať ako priateľka s výhodami! Neušiel pred Matovičom, ale pred zodpovednosťou, pretože vie, čo sa ide diať v oblasti ekonomiky, je to jedno malé politické decko, tvrdo odsúdil kroky šéfa SaS Richarda Sulíka líder opozičného Smeru Robert Fico na tlačovej konferencii.

Sme svedkami mimoriadne hlbokej ústavnej, sociálnej aj ekonomickej krízy. Každý zodpovedný sa vyhovovára, len aby túto krízu nemusel riešiť, uviedol Fico.

Zároveň povedal, že nerozumie, čo je toto za vládnu krízu, a čo vlastne znamená odchod SaS. Zároveň uviedol, že referendum je už teraz zmarené, informuje spravodajská televízia TA3.

Priateľka s výhodami

"Sulík neušiel pred Matovičom, ale pred zodpovednosťou, pretože vie, čo sa ide diať v oblasti ekonomiky," dodal. "Pán Sulík je jedno malé politické decko. Totálne oklamal všetkých ľudí, ktorí volili vládnu koalíciu," tvrdí Fico. Hovorí, že sa bude teraz správať ako priateľka s výhodami.

Kritizoval premiéra Eduarda Hegera, ktorý podľa neho mal zaklopať na dvere Prezidentského paláca, a podať demisiu. Zároveň vyjadril kritiku aj prezidentke Zuzane Čaputovej, ktorá, ako tvrdí, odišla počas vládnej krízy na dovolenku.

Zlomí Hegerovi väz vyslovenie dôvery? Heger šokoval parlament
Heger nechce Slovensko vystaviť riziku. Ak by požiadal vládu o dôveru, rovno môže podať demisiu. Súčasná vláda má totiž len 70 poslancov a hlasovanie o dôvere by skončilo fiaskom. Vyjadrenie premiéra priniesol dnes portál hnonline. Slovensko by... Čítať ďalej
06 | 09 | 2022 | Alica Kočišová

Zmarené referendum

Fico vyhlásil, že prezidentka už teraz zmarila referendum. Kritizuje ju, že mala dve mesiace na to, aby otázky referenda študovala. Podľa neho využije tridsaťdňovú lehotu, potom ho podá na Ústavný súd a tým pádom nie je možné, aby bolo možné vyhlásiť ho na 29. októbra, kedy sa konajú spojené komunálne voľby.

Oznámil, že Smer chce 19. septembra protest, a ponúka opozícii, aby sa pridala. Nazval ho "obrovským protivládnym zhromaždením", kde budú ľudia hovoriť, ako sa vláda o nich nestará. Vraj nebude špekulovať a je ochotný komunikovať aj s nepolitickými štruktúrami. "Vyzývam celú opozíciu, aby reagovala na túto našu ponuku. Nechceme robiť stranícky míting," vysvetlil šéf Smeru.

Unikli prvé mená. Kto bude náhrada za saskáskych ministrov?
Po odchode SaS z vládnej koalície zostanú štyri ministerské kreslá prázdne. Heger sa vyjadril, že novými ministrami by mali byť odborníci. O tom, kto si do opustených kresiel napokon sadne, sa už podľa portálu pluska.sk hovorí. Za horúceho... Čítať ďalej
06 | 09 | 2022 | Alica Kočišová

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik