Spoja znovu po 33 rokoch Praha a Bratislava svoje sily?
06 | 09 | 2022 I Eka Balaskova

Praha sa pred pár dňami opäť predviedla v plnej sile! Česi ukázali vláde, že to myslia vážne. Môže sa po 33 rokoch zopakovať prepojenie Praha - Bratislava?

Stretnutie českých organizátorov so slovenskými rečníkmi pred demonštráciou v Prahe ukázalo, že obe strany mienia spojiť sily a protesty rozšíriť do Bratislavy. Za jeden stôl sadli Ladislav Vrábel, Ivanka Nová, Ján Baránek, Jindřich Rajchl a Martin Klieštinec.

Výhoda koordinácie

"Pôjde hlavne o výmenu skúseností a o koordináciu požiadaviek, keďže problémy sú podobné. Ide o to, aby sa v širšom celoeurópskom priestore vytvoril tlak s rovnakými požiadavkami na vládny establishment. Bez ohľadu na to, aká vláda tu bude" vysvetľuje Baránek. Za ideálne považuje, keby sa to podarilo rozšíriť do iných krajín, no to je otázka budúcnosti. Požiadavky však treba koordinovať okamžite.

www.youtube.com/watch?v=vh4AcCWDqdU&ab_channel=RNDr.J%C3%A1nBar%C3%A1nek

Baránek vidí možnosť úspechu v synergickom efekte. Keď budeme na Slovensku vidieť ten záchytný bod, že v Česku už ho dosiahli a my ho ešte nemáme, keď to ide tam, prečo to nejde u nás. 

Nálepka proruských dezinformátorov

"Pripravte sa na to, že keď sa hovorí, že je to biele, tak je to čierne a naopak. Na demonštrácii o Rusku nepadlo ani slovo, napriek tomu sme boli takto označení," upozorňuje Vrábel Slovákov. 

Michelko: Matovičovi nejde o zachovanie štvorkoalície, jemu ide o holú existenciu na slobode
Ešte včera zverejnil na sociálnej sieti status politológ Roman Michelko, v ktorom sa zamyslel nad možným koncom súboja ultimát medzi Matovičom a Sulíkom. Desať bodov na prekonanie krízy ako slepá ulička Podľa jeho slov sa model, ktorý malo... Čítať ďalej
06 | 09 | 2022 | Alica Kočišová

Lživé verejnoprávne informácie

RTVS informovala o pár stovkách protestujúcich. Odhad hovorí až o dvestotisícoch zúčastnených.

"No mohli hovoriť aj o desiatkach, jednotlivcoch. Ale podľa záberov z drona tam nebolo tých jednotlivcov ani päťdesiat, ani sedemdesiat, bolo ich tam dvestotisíc," upozorňuje Baránek. 

"Takže pán Machaj, nešírte bludy!" žiada Baránek riaditeľa RTVS a jeho slová potvrdzuje aj Ladislav Vrábel, ktorý upresnil, že ľudia, keďže už sa na námestie nevedeli dostať, tak mnohí odchádzali. Vo švoch podľa neho praskali aj postranné uličky okolo Národného múzea.

Vojna medzi mainstreamom a ľuďmi

Ján Baránek v ďalšom videu poznamenáva, že nechápe nekritické nastavenie médií voči vláde a tak to podľa neho má byť. 

"Samozrejme nie za každú cenu bezhlavo kritizovať, ale plniť si funkciu tzv. strážnych psov demokracie. V tomto už niekoľko rokov úplne zlyhávajú," upozorňuje Baránek s tým, že pripomína vydávanie jedinej pravdy o ktorej sa nediskutuje.

Bezo mňa by OĽaNO stratilo dušu. Nedáme sa, tak ako Ukrajina!
Igor Matovič bol prvým hosťom novej sezóny relácie Braňo Závodský naživo. Prezradil všeličo o koaličnej kríze, ale aj o svojom neodstúpení Takmer jednohlasne "Okrem dvoch ľudí všetci potvrdili, že v žiadnom prípade by sme žiadnemu vydieraniu zo... Čítať ďalej
06 | 09 | 2022 | Eka Balaskova

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik