Bude ako nebolo!
06 | 09 | 2022 I Milan Laca

Európu čaká úplná devastácia po vyhlásení Gazpromu.

Forbes: zastavenie Nord Streamu zničí európsku ekonomiku.

Bude zle...
Európske ekonomiky budú zdevastované po prudkom poklese exportu ruského plynu cez Nord Stream, píše v článku v denníku Forbes Sal Gilberti.
Zmrzneme?
Ako poznamenal autor, ľudí žijúcich v chladných regiónoch čoskoro čaká masívny nárast nákladov, bude naozaj tuhá zima.
Dôsledky budú podľa neho obrovské.  V prvom rade pre najväčšiu ekonomiku Európskej únie - Nemecko. Zatiaľ čo USA sú oveľa menej závislé od ruského dovozu energie, budúcnosť zemného plynu v krajine medziročne rastie o „ohromujúcich“ 95 percent, napísal Gilberti.
Rusko drží EÚ v šachu, varoval náčelník českého generálneho štábu
Európska únia musí byť obozretná a nesmie si budovať strategické závislosti. Uviedol to v pondelok náčelník Generálneho štábu Armády ČR Karel Řehka, ktorý zároveň varoval, že Rusko drží EÚ v šachu dodávkami energií. Vyjadrenia generálmajora Řehku... Čítať ďalej
06 | 09 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR
Draho zaplatíme 
"Spotrebitelia na severnej pologuli budú tento rok čeliť drahej a v prípade Európy možno aj studenej a nebezpečnej zimnej sezóne. Američania sa musia pripraviť na oveľa vyššie účty za kúrenie ako vlani a podľa toho plánovať svoje výdavky".
Plynovod nevládze
Nord Stream funguje s obmedzeniami od polovice júna a od konca mesiaca len na 20 percent z takmer 170 miliónov kubických metrov kapacity denne. Ako bolo zdôraznili v Rusku, pokles dodávok je spôsobený sankciami, ktoré bránia údržbe a opravám plynových kompresorových jednotiek Siemens.
Gazprom stopol
Ruský Gazprom informoval, že Nord Stream, ktorý bol predtým na tri dni odstavený z dôvodu plánovanej údržby, nebude môcť obnoviť prevádzku pre únik plynu na jedinej fungujúcej turbíne Trent 60. Ceny plynu po tejto správe prekročili hranicu 2 700 dolárov za tisíc kubických metrov a o týždeň neskôr prekročili hranicu 3 500 USD, čím sa priblížili k historickému maximu 3 892 USD.
 
Jasnovidci: čo čaká Rusko a svet
Proroctvá najsilnejšieho jakutského šamana o Rusku a Západe sa začínajú napĺňať. V Jakutsku sú bieli a čierni šamani. Bieli spolupracujú s duchmi Aiyy a horného sveta, černosi s duchmi Abasy a spodného sveta. Bieli vedú rituály, čierni liečia ľudí... Čítať ďalej
02 | 09 | 2022 | Milan Laca
 
Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik