Danko o Hegerových výrokoch: Je ako drevo v potoku, nevníma realitu
07 | 09 | 2022 I Eka Balaskova

Predseda SNS sa pustil do premiéra kvôli jeho výroku na adresu výpovedí lekárov.

Premiér tvrdí, že výpovede lekárov mu nedávajú zmysel, keďže jeho vláda robí enormný krok pre zdravotníctvo. Podľa Hegera to voči ľuďom nie je fér. 

"Toto, milí priatelia, môže povedať len človek nepripravený na riadenie štátu, nevnímajúci súvislosti," kritizuje Danko premiéra.

Žilinka vyrazil prokurátorky
Generálny prokurátor "rozdával padáky". Prokurátorky, ktoré dozorovali prípad pedofilného kňaza z Oravy prišli o svoje funkcie. Rozhodol tak generálny prokurátor Maroš Žilinka. Dohoda o vine a treste Pedofilný kňaz František Ondrek sa s... Čítať ďalej
06 | 09 | 2022 | Eka Balašková

Výzva na demisiu

"Edo už dlhodobo pôsobí, ako drevo plávajúce v potoku. Nevie, čo sa okolo neho deje, nevníma realitu," myslí si predseda SNS.

"Edo, daj demisiu čo najskôr a netráp nás, ani seba, výkonom najdôležitejšej funkcie v štáte. Naozaj stačilo." dodal Danko.

&set=a.165440533968336

Heger dnes "zabil"

Premiér Eduard Heger prehlásil, že nevidí dôvod, aby lekári dávali výpovede. Súčasná vláda podľa neho pracuje na rozsiahlych reformách v zdravotníctve.

"Nedáva mi zmysel, aby lekári dávali výpovede vláde, ktorá robí enormný krok pre zdravotníctvo. Nie je to fér voči ľuďom," skonštatoval na utorkovej tlačovej konferencii. Poukázal tiež, že lekárom predstavili návrh historicky najvyššieho zvyšovania platov.

Premiér tiež skritizoval šéfa lekárskych odborárov Petra Visolajského, že hrozia hromadnými výpoveďami lekárov. "Otázka na mieste je, prečo pán Visolajský neapeloval na predchádzajúcich ministrov, aby sa tieto reformy začali a nevyhrážal sa výpoveďami vedeniam rezortu v predchádzajúcich rokoch," dodal.

Juraj Draxler: Politické "dedičstvo" Igora Matoviča: obs*atý dvor
Politickú dráhu Igora len ťažko pochopiť racionálne. Po voľbách mu stačilo urobiť to, čo niektorí naivnejší od neho očakávali. Prehodiť sa do módu "rozumného politika", zamýšľa sa Juraj Draxler na sociálnej sieti. Matovičova taktika podľa... Čítať ďalej
06 | 09 | 2022 | Eka Balaskova

Výpovede sú reálne

Šéf Lekárskeho odborového združenia reagoval, že ku krokom ministrov sa tvrdo vyjadrovali aj v minulosti. Počas vlád Roberta Fica (Smer-SD) podávali lekári podľa neho výpovede štyrikrát. Upozornil, že počas pandémie COVID-19 sa situácia s nedostatkom zdravotníkov zhoršila v celej Európe. "Všetky okolité krajiny na to zareagovali systémovými opatreniami a výrazným zvyšovaním miezd zdravotníkov, len Slovensko nekonalo," skonštatoval pre TASR.

Pre zanedbané zdravotníctvo sa podľa neho v súčasnosti zatvárajú plné nemocničné oddelenia pre nedostatok lekárov a sestier. "Slovenské zdravotníctvo sa dostalo do stavu, kde my lekári často nemôžeme poskytnúť našim pacientom takú starostlivosť, akú by dostať mali," upozornil. Zároveň doplnil, že k historicky najvyššiemu zvýšeniu platov lekárov prišlo v roku 2011.
      
Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nominant OĽANO) po pondelkovom (5. 9.) rokovaní vlády potvrdil, že hromadné výpovede lekárov hrozia. Rezort zdravotníctva sa podľa neho pripravuje na scenár s 3500 výpoveďami.

I. Matovič neplánuje s lekármi ďalej rokovať k platom
Minister financií Igor Matovič (OĽANO) viac neplánuje rokovať s lekármi o ich platoch. Dostali podľa neho veľmi dobrú ponuku. "V tejto dobe je ponuka, ktorú sme lekárom dali, veľmi veľmi nadštandardná. Je to dramaticky viac, ako sme ponúkli... Čítať ďalej
02 | 09 | 2022 | Ivan Mihale/tasr

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik