Bezo mňa by OĽaNO stratilo dušu. Nedáme sa, tak ako Ukrajina!
06 | 09 | 2022 I Eka Balaskova

Igor Matovič bol prvým hosťom novej sezóny relácie Braňo Závodský naživo. Prezradil všeličo o koaličnej kríze, ale aj o svojom neodstúpení

Takmer jednohlasne

"Okrem dvoch ľudí všetci potvrdili, že v žiadnom prípade by sme žiadnemu vydieraniu zo strany SaS nemali ustupovať," hovorí Matovič o rokovaní na teambuildingu na Liptove. Situáciu prirovnal k vojne na Ukrajine. Našich susedov vyzývajú, aby sa podvolili Rusku. 

„Aj OĽaNO by stratilo dušu,“ nadviazal Matovič pričom nezabudol pripomenúť, že bol pri páde Radičovej vlády a tie postoje Richarda Sulíka sú podľa neho, ako cez kopirák.

Na rade sú ovocinári. Drahé energie ničia aj ich
Vďaka vysokému počtu teplých, slnečných dní bude tohtoročná úroda ovocia nadpriemerná. Napriek tomu budú ovocinári nútení redukovať sady. Nevedia, čo s jablkami "Úroda je fantastická, ale čo s tými jablkami bude, ani sami nevieme. Asi tisíc ton... Čítať ďalej
05 | 09 | 2022 | Eka Balaskova

Hlasovanie cez diskusnú skupinu

"Dal som do jedenástej hlasovať, tí, ktorí si myslíte, že mal by som odstúpiť. Keď bude väčšina za moje odstúpenie, odporučím nášmu predsedníctvu, aby rešpektovalo vaše rozhodnutie a ja to urobím. Boli tam dva hlasy za odstúpenie," hovorí minister financií o online hlasovaní. 

"Ja rešpektujem rozhodnutie poslaneckého klubu, určite nezradím spolubojovníkov, ktorí do toho šli spolu s nami," hovorí Igor Matovič, že svojim odstúpením nikomu, ani mafii neurobí tú radosť.

Screenshot z relácie Braňo Závodský naživo | Igor Matovič ako prvý hosť po letnej sezóne hovoril o tom, prečo nepodá demisiu

Nebudú ustupovať vydieračom

Igor Matovič pripomenul, že toto je už tretia vláda, ktorú SaS povalí a upozornil, že to, aby nepovalili aj túto protikorupčnú vládu je v záujme toho, aby mafiu nepustili späť k moci. Zdôraznil, že jeho voliči sú múdrejší na to, aby chápali podstatu, čo sa tu deje - že ľuďom, ako Sulík ide o to, aby im už v budúcich voľbách nik neprišiel pomôcť pokaziť mafii systém okrádať ľudí.

Červená čiara

Tou je pre Matoviča nečinnosť Richarda Sulíka, ktorý pol roka podľa neho tvrdil, že čo sa týka pomoci ľuďom, netreba robiť nič, lebo vraj to sa poddá. Prečo tou červenou čiarou nie je hlasovanie s ľuďmi, ktorých sám Matovič nazýva fašistami?

"Urobili sme presne to, čo povedal Richard Sulík: "Ak si to presadíte s opozíciou, nebudeme to považovať za porušenie koaličnej zmluvy." Oslovili sme všetkých. Kto jediný mal záujem pomôcť rodinám za 1,2 miliardy ročne? Ostatní sa na nás vykašľali," prízvukuje Matovič.

Minister Naď: Keď naozaj chcú ísť, nech idú
Minister Jaroslav Naď po rokovaní vlády usporiadal tlačovú besedu, ktorej hlavnou témou bola koaličná kríza. "Keď naozaj chcú ísť, nech idú," odkázal okrem iného odcházajúcim. Nosnou témou tlačovej besedy, ale bola iná téma. Hrozba návratu mafie k... Čítať ďalej
05 | 09 | 2022 | Eka Balaskova

Sulík kúpil Krúpu

Tvrdí to Igor Matovič s tým, že nebude jediný. Po otázke moderátora, za čo ho kúpil, Matovič len skonštatoval, že za miesto na kandidátke a že medové motúzy motá SaS viacerým poslancom.

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik