Hlas-SD: Slovensko okamžite potrebuje predčasné voľby
05 | 09 | 2022 I Gabriela Fedičová/TASR

Slovensko okamžite potrebuje predčasné voľby, tvrdí mimoparlamentná strana Hlas-SD v súvislosti s odchodom SaS z vlády. Vládna koalícia podľa strany skončila, a to s obrovskou hanbou, fiaskom a úplným zlyhaním. V prípade dohody na predčasných voľbách je Hlas-SD pripravený podporiť všetky potrebné návrhy k prijatiu pomoci pre ľudí a firmy. TASR o tom informovala hovorkyňa strany Patrícia Medveď Macíková.

"Je nemysliteľné, aby sme boli v parlamente ďalšie mesiace svedkami ďalších hádok a urážania. Preto vyzývam všetky parlamentné politické strany, aby sme začali rokovania o termíne predčasných volieb," uviedol líder strany a nezaradený poslanec Peter Pellegrini.

Strana vyzvala premiéra Eduarda Hegera (OĽANO), aby bezodkladne požiadal parlament o vyslovenie dôvery svojej vláde. Vyzýva aj prezidentku republiky Zuzanu Čaputovú, aby si pred menovaním nových ministrov vyžiadala od premiéra 76 podpisov poslancov, ktorí mienia vládu podporovať. "Ak jej ich Eduard Heger nedonesie, je načase, aby sa prezidentka chopila iniciatívy a začala rokovania s politickými lídrami o predčasných voľbách," zdôraznil Pellegrini.

Robert Fico vyzval prezidentku: Okamžite vyhláste referendum
Predseda opozičného Smeru-SD Robert Fico vyzval prezidentku SR Zuzanu Čaputovú, aby okamžite vyhlásila referendum, ktoré bude viesť k predčasným voľbám. Fico o tom informoval na sociálnej sieti. "Dnešný definitívny rozpad vládnej koalície je... Čítať ďalej
05 | 09 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Strana SaS oznámila odchod do opozície. Demisiu už podali všetci jej ministri - minister hospodárstva Richard Sulík, ministerka spravodlivosti Mária Kolíková, minister školstva Branislav Gröhling a minister zahraničných vecí Ivan Korčok.

Premiér Eduard Heger (OĽANO) vzhľadom na demisie oznámil vstup do menšinovej vlády. S menami nástupcov odchádzajúcich ministrov plánuje najprv oboznámiť prezidentku Zuzanu Čaputovú.

Pán Matovič, fakt si myslíte, že sme takí tupí debili? Pýta sa nahnevaný poľnohospodár (VIDEO)
Slovensko začína byť krajinou krivých zrkadiel. Spoznávajú to síce bežní ľudia naprieč celou krajinou, veľmi zle sú na tom však aj pracujúci v podnikoch či poľnohospodári. Na tých sa vláda dokonale vykašľala. Ostatne, na koho nie, okrem seba?... Čítať ďalej
05 | 09 | 2022 | Tibor Malý

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik