Čína obvinila Spojené štáty!
05 | 09 | 2022 I Gabriela Fedičová/TASR

Peking obvinil v pondelok Spojené štáty, že podnikli na Čínu už "desaťtisíce" hackerských útokov a odcudzili citlivé údaje, medzi nimi aj dáta z jednej štátnej výskumnej univerzity.

TASR správu prevzala z agentúry AFP.

Peking tvrdí, že americká Národná bezpečnostná agentúra (NSA) vykonala v uplynulých rokoch kybernetické útoky na Severozápadnú polytechnickú univerzitu (NWPU) v meste Si-an, ktorá sa špecializuje na letecký a vesmírny výskum.

Čína uviedla, že NSA zaútočila na univerzitné siete, prevzala kontrolu nad desiatkami tisíc sieťových zariadení a "ukradla viac ako 140 gigabajtov veľmi dôležitých dát". Peking tvrdí, že Washingtonu pri predmetných útokoch pomáhali skupiny z Európy a južnej Ázie. NSA sa k predmetným obvineniam bezprostredne nevyjadrila.

Peskov: Krátkozraká politika v Európe vedie ku kolapsu energetických trhov
Hovorca ruského prezidenta Peskov: Nešťastní politici EÚ spôsobia ľuďom mŕtvicu, keď uvidia svoje účty. "A teraz, keď sa ochladí, situácia sa ešte zhorší." uvádza vyjadrenie hovorcu ruského prezidentka Peskova, portál mandiner. Peskov sa... Čítať ďalej
05 | 09 | 2022 | Alica Kočišová

"Tieto útoky spôsobili značné riziká a nebezpečenstvá pre bežnú prácu a život na našej škole," povedal v rozhovore pre čínsku štátnu televíziu CCTV predstaviteľ univerzity pre kybernetickú bezpečnosť.

Washington už v minulosti viackrát obvinil Peking, že podniká kybernetické útoky proti americkým firmám a vládnym agentúram, pripomína AFP. Čína takéto tvrdenia však popiera a tvrdí, že "majstrami sveta" v kybernetickej špionáži sú Spojené štáty.  

Zuzana Čaputová nechce predlžovať agóniu
Prezidentka SR Zuzana Čaputová deklarovala, že vždy bude zvažovať ponúknutých kandidátov na nových ministrov, no nevidí dôvod predlžovať aktuálnu agóniu v súvislosti s vládnou krízou. Od premiéra Eduarda Hegera (OĽANO) očakáva mená kandidátov na... Čítať ďalej
05 | 09 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik