Podľa Gazpromu nie je možné odstrániť poruchu na Nord Stream 1! Informovali, čo bude s dodávkami plynu
04 | 09 | 2022 I Gabriela Fedičová

Ruský plynárenský Gazprom oznámil, že počas údržbárskych prác na Nord Stream-1 bol zistený únik plynu a preto nie je možné obnoviť dodávku plynu.

Hoci bola spoločnosť Siemens pripravená opraviť plynovod Nord Stream 1, nebolo kde vykonať práce, uviedol v sobotu Gazprom.

Ruský plynárenský gigant včera večer oznámil, že pri údržbe Nord Stream1 zistil netesnosť na zariadení, a preto nemôže obnoviť dodávku plynu, neuviedol však, ako dlho bude oprava trvať, uvádza Mandiner s odvolaním sa na 24.hu.

Siemens Energy v reakcii uviedli, že niečo také by nemalo brániť prevádzke linky a že kompresorová stanica Portovaja, kde bol zistený únik, má ďalšie turbíny na udržanie Nord Stream 1 v chode.

Spoločnosť Siemens Energy zároveň oznámila, že objednávku na opravu nedostala, no je k dispozícii.

Bez ohľadu na to sme opakovane upozorňovali na skutočnosť, že na kompresorovej stanici Portovaja je k dispozícii dostatok dodatočných turbín pre prevádzku Nord Stream 1" - uviedol hovorca spoločnosti.

Minister obrany Jaroslav Naď upozorňuje na nezodpovednú zábavu Slovákov!
Viacero Slovákov dostalo v uplynulých dňoch do schránok povolávací rozkaz! Minister obrany Jaroslav Naď (OĽaNO), na sociálnej sieti vysvetlil, o čo ide! Tento povolávací rozkaz patrí do koša, píše minister obrany Jaroslav Naď na sociálnej sieti a... Čítať ďalej
04 | 09 | 2022 | Gabriela Fedičová

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik