Draxler: Napĺňajú sa najhoršie obavy!
03 | 09 | 2022 I Diana Zaťková

Je to tu! Rusko oznámilo, že plyn v dohľadnej dobe nepošle. Nord Stream 1 ostane prázdny, hoci pôvodne mal byť po krátkej oprave turbíny znovu spustený, konštatuje exminister školstva Juraj Draxler na sociálnej sieti.

"K nám teda plyn prúdi, ale k nášmu kľúčovému hospodárskemu partnerovi, Nemecku, nie. Stalo sa tak potom, ako dnes krajiny G7 súhlasili, že ruskú ropu a plyn už nebudú kupovať za trhové ceny a aplikujú na ceny administratívne obmedzenia," vysvetľuje politik.

Odpoveď Ruska na seba nenechala dlho čakať

Rusko reagovalo, že každej krajine, ktorá tak urobí, ropu aj plyn prestane predávať.

Stop dodávok cez Nord Stream 1, ktorý bol oznámený, síce Rusi formálne zdôvodňujú nutnosťou pokračovať v opravách, ale zväčša panuje presvedčenie, že tieto ostatné "opravy" sa dejú preto, aby Rusko demonštrovalo, že je pripravené energie Európanom úplne a nadobro stopnúť. A aby sa Nemcom nedarilo naplniť si na zimu zásobníky, myslí si Draxler.

Belousovová o cene energií: Kde pôjde tá armáda vládou vyrobených bezdomovcov?
Slovensku reálne hrozí krach. To si hádam po včerajších (2.9., pozn.red.) tlačových besedách Hegera a Matoviča uvedomil každý. Žiadne zmrazenie cien energií už neplatí, skonštatovala na sociálnej sieti politička Anna Belousovová. Za čo sú všetci... Čítať ďalej
03 | 09 | 2022 | Diana Zaťková

"Zatiaľ je to stále len taká hra, aj keď ju už na svojich peňaženkách cítime. Ale úplný stop bude znamenať výrazné vyostrenie hry. A v zime nám bude, okrem iných nepríjemností, naozaj zima," uzavrel politik.

Stačí Rusko prinútiť

Predseda strany Život NS Peter Taraba ešte k týmto úvahám na facebooku pridal krátky postreh. "Západ sa včera dohodol, že budú kupovať ruskú ropu za nižšiu cenu. Už len vymyslieť ako prinútiť Rusko, aby im to za tú nižšiu cenu aj predalo."

Fico: Našu vládu krutá pravda vytáča do nepríčetnosti (VIDEO)
Hovoriť na Slovensku otvorene o tom, že sankcie proti Rusku sú nefunkčné a poškodzujú len tých, ktorí ich vymysleli, je smrteľným hriechom, skonštatoval na sociálnej sieti predseda Smeru-SD Robert Fico. Podľa opozičného lídra Čaputovú, Hegera a... Čítať ďalej
03 | 09 | 2022 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik