Dobrá voľba a Umiernení: Vláda by mala riešiť odvrátenie rozpočtovej katastrofy
02 | 09 | 2022 I Ivan Mihale/tasr

Premiér Eduard Heger (OĽANO) podľa mimoparlamentnej strany Dobrá voľba a Umiernení musí najneskôr do pondelka (5. 9.) jasne povedať, či dokáže ďalej plniť ústavné povinnosti a zabezpečiť parlamentnú väčšinu na odvrátenie rozpočtovej katastrofy. Predstavitelia strany to vyhlásili v piatok na tlačovej konferencii.

Predseda strany Tomáš Drucker poznamenal, že sa treba začať pýtať ministra financií Igora Matoviča (OĽANO), ako zabezpečí zdravé verejné financie, a premiéra, ako chce zaistiť, aby vláda fungovala a plnila si ústavné povinnosti.

Hegerova vláda musí podľa strany riešiť štyri veľké problémy, a to ako zabezpečiť plnenie míľnikov na plán obnovy, schválenie výdavkového stropu na rok 2023, ako vyriešiť sankcie vyplývajúce z ústavného zákona o rozpočtovej zodpovednosti, ale aj to, ako zabezpečiť schválenie rozpočtu, ktorý zvýši udržateľnosť verejných financií.

Podľa strany ide o otázky za miliardy eur, na ktoré sú premiér a minister financií povinní jasne odpovedať. "Od ich vyriešenia závisí, či sa Slovensku podarí odvrátiť hroziacu rozpočtovú katastrofu, nieto ešte riešiť iné problémy krajiny," dodal člen predsedníctva strany Rado Baťo.

Rado Baťo: Nefungujú, nevládnu, nespravujú, otravujú, zamorujú celé Slovensko! Pri moci je tlupa šimpanzov
"Vláda nefunguje. Vládna koalícia nefunguje. Otravujú celý štát. Zamorujú Slovensko sprostosťami. Nevládnu. Nespravujú. Namiesto problémov krajiny riešia už iba psychopatove záchvaty. Je to neudržateľné. Odmietam sa nechať citovo vydierať tým, že... Čítať ďalej
01 | 09 | 2022 | Gabriela Fedičová

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik