Bývalým tenistom politika "zachutila" - niektorí mieria aj do tej komunálnej
02 | 09 | 2022 I Eka Balaskova

Zdá sa, že ani bývalým športovcom nie sú ľahostajné podmienky, ktoré vládnu v samosprávach - v obciach, či mestských častiach, v ktorých žijú. A tak sa traja z nich rozhodli, že ich chcú zmeniť.

Ján Krošlák

Ten už pred parlamentnými voľbami spôsobil rozruch - najskôr sa dal zapísať na kandidátku SaS pod číslom 102, neskôr však dostal ponuku od OĽaNO, s ktorým šiel do kandidátky pod číslom 40.  V tom čase mu liberáli jeho správanie vyčítali ako nečestné. Krošlák argumentoval tým, že Matovič mu je bližší. V jeseni 2021 však Krošlák z klubu OĽaNO odišiel a od 1. septembra pôsobí v klube Sme rodina. Okrem Krošláka Sme rodina k sebe berú aj Romanu Tabák a Jozefa Šimka, ktorý kandidoval za Kotlebovcov. 

Karol Farkašovský: Ľudia ukázali, ako hlboko klesla dôvera občanov voči politikom
Novinár a bývalý poslanec prináša dôkaz o poklese záujmu občanov o miesto, kde sa majú tvoriť zákony tak, aby naša spoločnosť fungovala. Diéta a rozpaky "1. september 2022 priniesol do parlamentu diétny a rozpačitý deň otvorených dverí. A to aj... Čítať ďalej
01 | 09 | 2022 | Eka Balaskova

Bývalý tenista sa bude o dôležitý post uchádzať v bratislavskej mestskej časti Karlova Ves, ako kandidát na starostu.

FB J. Krošlák. Úprava E. Balašková

Martin Kližan

„Som rodený a hrdý Petržalčan. Ani počas svojej tenisovej kariéry som nikdy neopustil Petržalku ako svoje útočište a nikdy ma nezlákali daňové raje. Som presvedčený, že Petržalka je mestská časť v Bratislave s najväčším potenciálom,“ vysvetľoval Martin Kližan svoju kandidatúru na post starostu mestskej časti Petržalka. Hoci má podporu viacerých politických strán, do volieb ide ako nezávislý kandidát. 

Tento tenista je z minulosti známy niekoľkými výrokmi. Mnohým Slováko "dvihol obočie" prehlásením, že jediná vec, čo ho v živote napĺňa, je jeho Lamborghini, ale zaujal aj jeho výrok o svojej dôležitosti v Davis Cupe, že Slovensko by bez neho bolo v šiestej neandertálsko-svetovej zóne. 

FB Martin Kližan

Romana Tabák

Práve ona je treťou bývalou tenistkou, ktorá sa chystá do súboja o post starostky, tentokrát Starého mesta. 

"Upraceme" deti na dištančné vzdelávanie? A čo s pacientmi v nemocniciach?
Rútime sa do energetickej chudoby. Kým okolité štáty podnikajú opatrenia na zníženie dopadov energetickej krízy, Ministerstvo hospodárstva SR stále na niečo čaká. Čo bude so školami, nemocnicami, či sociálnymi zariadeniami? A ceny stále... Čítať ďalej
02 | 09 | 2022 | Eka Balaskova

Do parlamentu sa dostala na kandidátke OĽaNO, ktoré ju z klubu vylúčilo a najnovšie sa potvrdili informácie, že posilňuje rady poslaneckého klubu Sme rodina. Do povedomia slovenskej verejnosti sa nedostala ani tak poslaneckými návrhmi zákonov, či inou aktivitou v rámci parlamentu, skôr excesmi typu kúpanie sa v potoku s najprísnejším stupňom ochrany, no hviezdou internetu sa stáva ďaleko častejšie. 

Zdroj: Instagram Romana Tabak | Hm
Život nie sú len výhry

Aj na to by mal byť pripravený správny športovec. Trom zmieneným kandidátom to v Pluske pripomenul politológ Tomáš Koziak. 

„Kvalifikácia v tenise alebo v akomkoľvek športe ešte nie je kvalifikácia toho, aby ten človek dokázal dobre riadiť veci verejné,“ myslí si. Dôležitejší bude výkon týchto ľudí v politike. 

Premiér Heger: Sulíkova demisia je trucpodnik
Premiér Eduard Heger (OĽANO) považuje demisiu ministra hospodárstva Richarda Sulíka (SaS) za trucpodnik. Tento krok má podľa neho ďaleko od zodpovednosti vzhľadom na blížiacu sa energetickú krízu. Premiér tiež avizuje častejšie zasadnutia vlády,... Čítať ďalej
02 | 09 | 2022 | Eka Balaskova

„Zatiaľ za Krošlákom a Romanou Tabák, za ten čas, odkedy sa pohybujú vo vrcholovej politike, nie je nejaká výraznejšia stopa. Dokonca v prípade Tabák - kde sa objaví, tam sa objaví aj nejaká trápna záležitosť. Toto určite nie je dôležitá kvalifikácia pre poslanca Národnej rady, či pre človeka, ktorý by mal riadiť mestskú časť,“ myslí si odborník.

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik