Ruská ponorka straší (VIDEO)
01 | 09 | 2022 I Milan Laca

V USA uvideli hrozbu v ruských ponorkových zbraniach.

Americký dôstojník  vyhlásil - jadrová ponorka BS-329 „Belgorod“ predstavuje vážnu hrozbu pre Spojené štáty.
Bývalý dôstojník americkej armády Brent Eastwood sa domnieva, že ruské ponorkové zbrane predstavujú pre Spojené štáty vážnu hrozbu. Píše o tom 19fortyfive.
Zbraň súdneho dňa

Dôstojník povedal,  že ruské námorníctvo už je veľmi silné.  Nedávno mu odovzdali ďalšiu jadrovú ponorku BS-329 Belgorod, vybavenú doteraz najmodernejším zariadením. Podľa Eastwooda ponesie zbrane, ktorých sa americkí námorní stratégovia najviac obávajú. Ide o bezpilotné podvodné drony Poseidon. „Teraz majú Rusi ponorku, ktorá bude čoskoro schopná vypúšťať torpéda s jadrovými hlavicami.

Ponorka Belgorod

Ešte ich nemajú?

Eastwood verí, že do nasadenia Poseidonov zostáva ešte niekoľko rokov. „Skutočne môžu zničiť pobrežné mestá v Spojenom kráľovstve, USA, alebo iných krajinách NATO. V arzenáloch týchto krajín nie je nič, čo by mohlo zastaviť takéto jadrové torpédo, “píše sa v článku.

Obavy

V júli sa objavila správa, že USA vidia hrozbu a možný dôvod začatia studenej vojny s Ruskom v ponorke Belgorod. Ako poznamenal redaktor CNN Brad Landon, ruskú ponorku možno použiť na sledovanie, aj jadrový útok.

Macron sľubuje zabrániť Rusku vo víťazstve vo vojne na Ukrajine
Francúzsky prezident Emmanuel Macron vo štvrtok prisľúbil, že jeho krajina bude pokračovať v humanitárnej, ekonomickej a vojenskej podpore Ukrajiny. Chce tiež upevňovať európsku jednotu a vyvíjať tým tlak na Rusko s cieľom zabrániť mu vo víťazstve... Čítať ďalej
01 | 09 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Ale veď ju už majú

V júli odovzdali Belgorod prvú ponorku nesúcu supertorpéda Poseidon, ruskému námorníctvu . Je navrhnutá tak, aby riešila rôzne vedecké problémy, vykonávala pátracie a záchranné činnosti. Okrem toho môže byť ponorka použitá ako nosič pre záchranu hlbokomorských a autonómnych neobývaných podvodných plavidiel.

Z  histórie

Ponorka s jadrovým pohonom Belgorod bola vyvivnutí na boj proti nepriateľským povrchovým skupinám. Napriek tomu, že ju skonštruovali až po rozpade ZSSR. Vroku  1992 sa začala jej výstavba, ale v  roku 1997 ju zastavila zložitá ekonomická situácia. Výstavbu ponorky obnovili v decembri  2012, ale podľa nového projektu. V apríli 2019 ju spustilina vodu.

Strana SMER - SD na proteste v Košiciach burcuje za demokratický, zvrchovaný a právny štát! Sledujte s nami!
Strana SMER-SD zvolala nedávno na protest celé Slovenko. Spolu s nimi môžu občania burcovať za demokratický, zvrchovaný a právny štát! Protest v Košiciach na Hlavnom námestí práve prebieha, sledujte ho s nami! 18:18 Plné námestie v Košiciach za... Čítať ďalej
01 | 09 | 2022 | Eka Balaskova

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik