Premiér Heger: Sulíkova demisia je trucpodnik
02 | 09 | 2022 I Eka Balaskova

Premiér Eduard Heger (OĽANO) považuje demisiu ministra hospodárstva Richarda Sulíka (SaS) za trucpodnik. Tento krok má podľa neho ďaleko od zodpovednosti vzhľadom na blížiacu sa energetickú krízu.

Premiér tiež avizuje častejšie zasadnutia vlády, je potrebné príjmať opatrenia.

Nezodpovednosť

„Považujem to za trucpodnik, to má veľmi ďaleko od zodpovednosti. Zodpovednosť je, že všetky osobné animozity dám bokom,“ povedal premiér k demisii Sulíka. 

„Najprv zotnime hlavy a potom poďme rokovať. Mne to príde maximálne neracionálne,“ povedal novinárom po slávnostnej schôdzi parlamentu. Nepáči sa mu, že SaS sa chce o požiadavkách rozprávať až po tom, ako podá demisiu aj Igor Matovič. 

Výrečný Matovič sa pri návrate z dovolenky "skrýval"
Minister financií a predseda OĽaNO Igor Matovič sa v noci zo stredy na štvrtok vrátil z dovolenky v Španielsku. Napriek tomu, že z Malagy si neodpustil pár statusov, na letisku mu do reči akosi nebolo. Na debatu nemal chuť Igor Matovič po prílete... Čítať ďalej
01 | 09 | 2022 | Eka Balaskova

Bude informovaná, ako prvá

Taká je dohoda s prezidentkou. 

„Rokovania budú prebiehať v najbližších dňoch. Akonáhle bude dohoda, predstavíme mená prezidentke. S prezidentkou som dohodnutý. Mená dám najprv jej, aby si ich mohla pozrieť,“ doplnil premiér.

Konečne nejaké opatrenia?

Desať návrhov pripravilo hnutie OĽaNO, no pripravujú ich aj samotné ministerstvá. Rezort hospodárstva má 2.9. predstaviť konkrétne riešenia. 

„Zrejme ani zajtra nedospejeme k úplnému záveru, potom budú ďalšie pokračovania vlády na budúci týždeň. Teraz budeme rokovať intenzívne, ako ste to videli počas pandémie, že vláda sa stretávala častejšie ako raz do týždňa,“ dodal.

Zuzana Čaputová, Boris Kollár a Eduard Heger rečnili pri príležitosti 30. výročia prijatia ústavy
Pri príležitosti 30. výročia prijatia Ústavy SR sa v historickej sále Slovenskej národnej rady (SNR) prítomným prihovorili aj prezidentka Zuzana Čaputová, predseda parlamentu Boris Kollár a premiér Eduard Heger. Čo povedali? Prezidentka Zuzana... Čítať ďalej
01 | 09 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Trojkoalícia

Napriek tomu, že je to podľa Borisa Kollára, predsedu hnutia, nešťastné riešenie, pripravuje sa naň aj hnutie Sme rodina. Zopakoval aj možnosť, že ak to nebude fungovať, predčasné voľby budú nutné. Desať požiadaviek OĽaNO pre SaS Kollár komentovať nechcel. Aktivity, ktoré by viedli k udržaniu štvorkoalície však víta.

Piatkové predsedníctvo Sme rodina

„Nehľadáme nových ministrov, budeme hovoriť o cieľoch, ktoré chce naše hnutie naplniť v tejto vláde,“ povedal novinárom Kollár. Partnerom, či už v štvorkoalícii alebo trojkoalícii, chcú dať návrhy, čo chcú do parlamentných volieb presadiť.

Mal by Matovič odstúpiť?

„Toto by malo rozhodnúť OĽANO a osobne sám Igor Matovič. Nekádrujeme ostatných koaličných partnerov,“ povedal Kollár po slávnostnom zasadnutí NR SR.

Rado Baťo: Nefungujú, nevládnu, nespravujú, otravujú, zamorujú celé Slovensko! Pri moci je tlupa šimpanzov
"Vláda nefunguje. Vládna koalícia nefunguje. Otravujú celý štát. Zamorujú Slovensko sprostosťami. Nevládnu. Nespravujú. Namiesto problémov krajiny riešia už iba psychopatove záchvaty. Je to neudržateľné. Odmietam sa nechať citovo vydierať tým, že... Čítať ďalej
01 | 09 | 2022 | Gabriela Fedičová

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik