Novým kandidátom ĽSNS na post predsedu KSK je S. Mizík
26 | 08 | 2022 I Gabriela Fedičová/TASR

Na post predsedu Košického samosprávneho kraja (KSK) bude za ĽSNS kandidovať poslanec Národnej rady (NR) SR Stanislav Mizík. Pôvodne strana ohlásila za kandidáta na tento post stredoškolského učiteľa Viliama Púčeka. O zmene v piatok v Košiciach informoval predseda ĽSNS Marian Kotleba.

"Uchádzam sa o post predsedu KSK preto, lebo normálnemu človeku sa rozum zastavuje z toho, čo sa deje vo vládnej politike, ale aj na úrovni komunálnej a vuckárskej," uviedol Mizík pre TASR.

Konštatoval, že s prácou vo vyššom územnom celku (VÚC) má skúsenosti, pričom roky bol predsedom rady regionálnej správy ciest. "Poznám, ako funguje samosprávny kraj, jeho mechanizmy, síce z Banskej Bystrice, ale v Košiciach je to to isté, všetko je nastavené rovnako," povedal.

V prípade zvolenia chce Mizík urobiť audit vo všetkých sférach, ktoré patria pod KSK. Svoje priority vysvetlí vo volebnej kampani, tá bude podľa neho klasická a využije "bilbordy, stretnutia, internet".

Šéf ĽSNS konštatoval, že sa mu po dvoch mesiacoch podarilo Mizíka prehovoriť ku kandidatúre, "s jediným cieľom, všetky tie milióny, ktoré má kraj k dispozícii, dať v prospech obyvateľov a  zastaviť ich plytvanie". Strana chce robiť kontaktnú kampaň a stretnúť sa s čo najväčším počtom ľudí v mestách i obciach. Podpora strany kandidátom bude podľa Kotlebu závisieť od ich osobnej aktivity.

Zničili nás! Ďalšia firma končí v konkurze
Stavba nášho najdlhšieho tunela Višňové sa ťahá už prakticky dve desaťročia. A ktovie ako dlho ešte. Ďalšia stavebná spoločnosť, ktorá sa na stavbe tiež podieľa, je totiž pred konkurzom. Jedna firma za druhou Najnovšie opustila zazmluvnené... Čítať ďalej
26 | 08 | 2022 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik