Ján Mažgút kandiduje na predsedu BSK: "Veci môžu fungovať lepšie"
26 | 08 | 2022 I Gabriela Fedičová

Ján Mažgút (SMER - SD), oznámil svoju kandidatúru na predsedu Bratislavského samosprávneho kraja a vyzval Juraja Drobu, súčasného župana na férový politický súboj. Obyvateľom Bratislavského kraja ponúka spolu so svojim kvalitným tímom jasnú a silnú alternatívu k súčasnému vedeniu kraja. Je presvedčený, že veci môžu fungovať lepšie.  

Ján Mažgút uviedol tri dôvody, kvôli ktorým kandiduje na predsedu Bratislavského samosprávneho kraja. 

Prvý dôvod je podľa Mažgúta oblasť kvality dopravy. Nesmie sa stať, aby boli občania rukojemníkmi neodborného výberu dopravcu a aby kvôli tomu čakali na autobus do práce či k lekárovi, ktorý nakoniec aj tak nepríde! 

Druhý dôvod je kvalita poskytovania sociálnych služieb. Súkromní podnikatelia v oblasti sociálnych služieb vyberajú z peňaženiek krízou ťažko skúšaných občanov neúmerne vysoké poplatky a kraj sa len nečinne prizerá, čo je neprijateľné! 

Tretí dôvod je oblasť kvality zdravotnej dostupnosti. Nesmie sa stať, aby obyvatelia okresných miest ako je SC, PK či MA boli ukrátení o dostupnú a kvalitnú zdravotnú starostlivosť, na ktorú majú nárok.Takto a ešte razantnejšie budeme počas celej kampane poukazovať na všetky nedostatky a zlyhania súčasného vedenia kraja."

Mažgút sa už nechce nečine prizerať

"Svoju nespokojnosť neprejavujem len tým, že hovorím o prešľapoch a poukazujem na nedostatky. Keď môžu veci fungovať lepšie alebo nefungujú vôbec, nebudem sa len nečinne prizerať, kývať nad tým rukou a rozprávať prázdne reči. To je dôvod, pre ktorý som sa rozhodol vstúpiť do tohto boja, aktívne sa podieľať na riadení a mať vplyv na dôležité rozhodnutia, ktoré majú byť na konci dňa prínosné pre nás všetkých," uviedol.

Bratislavský kraj už dávno nie je baštou SaS, myslí si Ján Mažgút

"Napriek tomu, že demokracia je o otvorenej volebnej súťaži, často sa niektoré regióny nálepkujú. Tento prístup sa mi nepáči, občania musia mať vždy možnosť voľby a každý jeden volič musí mať možnosť vybrať si svojho kandidáta. Preto vám chcem ukázať, že aj v našom kraji majú ľudia možnosť voľby. Na konci dňa sú to ľudia a nie predstavitelia súčasnej vlády a osobitne strany SaS, ktorí rozhodujú o výsledkoch volieb. Bratislavský kraj už dávno nie je výlučne baštou SaS a po viac ako dvoch rokoch vlády, ktoré boli a sú pre občana extrémne náročné, to platí ešte výraznejšie," dodal Mažgút.

Viera v podporu

V závere tlačovej besedy Ján Mažgút sľúbil, že využije všetku svoju energiu, čas a skúsenosti na to, aby boli všetci občania a obyvatelia spokojní a Bratislavský samosprávny kraj, prosperoval. 

Poďakoval sa prítomným, ktorí ho podporili pri myšlienke uchádzať sa o post predsedu BSK. Predsedovi strany SMER – sociálna demokracia Robertovi Ficovi, ktorý ho najviac povzbudzoval pri rozhodovaní sa kandidovať na tento post. A  predsedovi SNS A. Dankovi, ktorý ho prišiel osobne podporiť.

"Rovnako ďakujem aj všetkým politickým kolegom za podporu a odhodlanie, ktorú pre moju kampaň vyjadrili," uviedol v závere tlačovej besedy kandidát na župana Bratislavského samosprávneho kraja, Ján Mažgút.

SMER- SD: Pomoc ľuďom a firmám s cenami energií zo strany MH a vlády podporíme
Opozičná strana Smer-SD v parlamente podporí všetky opatrenia Ministerstva hospodárstva (MH) SR a vlády smerujúce k pomoci ľuďom a firmám zasiahnutým vysokými cenami energií. Po štvrtkovom rokovaní s ministrom hospodárstva Richardom Sulíkom (SaS)... Čítať ďalej
25 | 08 | 2022 | Ivan Mihale

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik