Zelenskyj: Mal som výborný rozhovor s Bidenom
25 | 08 | 2022 I Ivan Mihale

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj vo štvrtok večer informoval, že absolvoval "výborný" telefonický rozhovor so svojím americkým náprotivkom Joeom Bidenom. Napísal to na sociálnej sieti Twitter.

"Poďakoval som sa Spojeným štátom za neochabujúcu bezpečnostnú a finančnú podporu ukrajinskému národu. Diskutovali sme o ďalších krokoch Ukrajiny na našej ceste k víťazstvu nad agresorom a dôležitosti toho, aby sa Rusko zodpovedalo za vojnové zločiny," napísal Zelenskyj.

Biden v stredu oznámil, že USA poskytnú Ukrajine ďalšiu vojenskú pomoc vo výške takmer troch miliárd dolárov. "Ukrajina si tak bude môcť zabezpečiť systémy protivzdušnej obrany, delostrelecké systémy a muníciu a bezpilotné systémy vzdušnej obrany, aby bola schopná dlhodobo sa brániť," povedal Biden.(tasr)

Nenápadná mobilizácia?
Putin zvýšil počet vojenského personálu ruských ozbrojených síl o takmer 1,15 milióna. Ruský prezident podpísal dekrét o zvýšení počtu zamestnancov ozbrojených síl o 137.000 ľudí. Teraz je v krajine 2,04 milióna vojakov. ...„Ustanoviť oprávnenú... Čítať ďalej
25 | 08 | 2022 | Milan Laca

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik