Veronika Remišová presne vie, čo sa stane o týždeň
25 | 08 | 2022 I Eka Balaskova

Ku koaličnej kríze sa na TB vyjadrila aj predsedníčka najmenšej koaličnej strany, podpredsedníčka vlády Veronika Remišová.

Čo sa stane takto o týždeň

"Buď sa dohodneme a budeme pokračovať v plnom obsadení, alebo strana SaS z koalície a budeme tak v oslabení," hodnotí situáciu podpredsedníčka vlády a pripomína, že aj v oslabení sa dá dávať góly.

Čo chcú v strane Za ľudí

"V strane Za ľudí chceme, aby to, na čo budeme teraz sústrediť sily, bolo v prvom rade na plnenie Programového vyhlásenia vlády a zajtra na stretnutí, samozrejme, budeme stranu SaS presviedčať, aby v koalícii ostala. Ale keď to nepôjde v plnom nasadení, musíme sa pripraviť na všetky scenáre. Aj na to, že budeme hrať v oslabení," pokračuje Remišová v športovej terminológii.

Gustáv Murín: O dôchodok čoskoro môžu pripraviť aj vás
Spisovateľ, publicista a mikrobiológ najnovšie upozorňuje na síce nenápadné, ale jasné kroky k totalite. Ako sa teda likvidujú nepohodlní občania? Brusel je na to špecialista Práve tam podľa Murína skúšajú účinné páky na účinnú kontrolu a... Čítať ďalej
25 | 08 | 2022 | Eka Balaskova

Čo nezabudla pripomenúť

"Súper je mimoriadne náročný. Mafia za dverami, Smer, fašisti, alebo najväčšia energetická kríza," pripomína Remišová. Sľúbila, že sa stretne s premiérom, s predsedom OĽaNO, takisto aj s Borisom Kollárom.

"Tu si chceme..., kde máme jasnú predstavu fungovania so SaS, ale aj predstavu, ako budeme fungovať bez SaS a akým spôsobom chceme, aby boli nastavené procesy vládnutia," vysvetľuje Remišová, pričom túto svoju predstavu chce predstaviť koaličným partnerom.

Mená nových ministrov

K nim sa podpredsedníčka vlády vyjadrovať nechcela.

"Toto bude aktuálna téma až keď kolegovia zo SaS podajú demisiu," zopakovala niekoľkokrát.

Dátum, kedy podá Richard Sulík demisiu
Minister hospodárstva Richard Sulík (SaS) plánuje podať svoju demisiu budúcu stredu (31. 8.) po rokovaní vlády. Povedal to novinárom na brífingu počas zasadnutia vládneho kabinetu. Sulík nevidí priestor, kam by sa mohli v koaličných rokovaniach... Čítať ďalej
24 | 08 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik