Je to jasné. Djokovič do USA nesmie
25 | 08 | 2022 I Eka Balaskova

Novak Djokovič sa na grandslamovom turnaji US Open nemôže zúčastniť. Dôvody sú jasné... nie je zaočkovaný. A tak nielen geopolitika ale aj opatrenia voči ochoreniu COVID-19 stále segregujú športovcov.

 

Svetový tenista nesplnil základnú podmienku a to, že vakcinácia proti covidu-19 je podmienkou vstupu na pôdu USA.  A tak Srb nedostal výnimku ani na toto špičkové podujatie. Jeho meno na zozname prihlásených nefigurovalo necelé dve hodiny pred žrebom. 

Ušlo mu niekoľko štartov

Djokovič už začiatkom roka jednoznačne odmietol očkovanie, aj keď práve toto mu bráni v účasti na prestížnych turnajoch. Zákony ako v USA, tak v Kanade či v Austrálii mu štart na turnajoch neumožňujú. V auguste sa odhlásil z turnaja ATP Masters 1000 v Cincinati a začiatkom roka nedostal príležitosť obhájiť titul na Australian Open.

Chmelár: Táto vojna nemá víťaza. Porazení budeme všetci
Politológ, spisovateľ a historik Eduard Chmelár na sociálnej sieti hodnotí dianie na Slovensku v súvislosti s polrokom vojny na Ukrajine. Mier v nedohľadne Naopak, hrozba eskalácie konfliktu je pol roka po prepade Ukrajiny ešte väčšia. Podľa... Čítať ďalej
25 | 08 | 2022 | Eka Balaskova

V januári sa súdil

Hoci Djokovič podal námietku proti jednaniu organizátorom, na súde v Melbourne neuspel. A neuspel ani s odvolaní sa proti opätovnému zrušeniu jeho víz, čo nariadil minister pre imigráciu Alex Hawke. Djokovič bol napokon deportovaný.

Odkaz na sociálnej sieti

"Bohužiaľ, tentoraz nebudem môcť cestovať do NY na US Open. Ďakujem za vaše správy podpory. Veľa šťastia mojim spoluhráčom! Udržím sa v dobrej kondícii a pozitívnom duchu a čakám na príležitosť opäť súťažiť. Vidíme sa čoskoro tenisový svet," sľubuje Djokovič svojim fanúšikom na Facebooku.

Gustáv Murín: O dôchodok čoskoro môžu pripraviť aj vás
Spisovateľ, publicista a mikrobiológ najnovšie upozorňuje na síce nenápadné, ale jasné kroky k totalite. Ako sa teda likvidujú nepohodlní občania? Brusel je na to špecialista Práve tam podľa Murína skúšajú účinné páky na účinnú kontrolu a... Čítať ďalej
25 | 08 | 2022 | Eka Balaskova

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik