Jaroslav Naď, Richard Sulík a ich špinavé hry o vrtuľníku pre Geissenovcov
25 | 08 | 2022 I Alica Kočišová

Minister obrany SR Jaroslav Naď na sociálnej sieti zverejnil status s názvom NAPOSLEDY A KOMPLEXNE KU “KAUZE” VRTUĽNÍK PRE GEISSENOVCOV. Pravdou je, že ľudia sú už z týchto špinavých hier unavení!

"Keď niekto nemá argumenty, používa silné slová, aby nimi prekryl podstatu. Tak teda poďme faktograficky a vecne, ospravedlňujem sa, že trochu dlhšie, ale úplne bez invektív, aj keď ja som bol označený za “od kosti zákerného človeka” či dokonca “nebezpečného”, a to od nášho bývalého koaličného partnera, ktorý tvrdí, že on na nás nikdy neútočil. Ehm…" píše vo svojom príspevku a pokračuje dlhočizným vysvetľovaním, ako najprv Sulíkovi sľúbil vrtuľník pre Geissenovcov, len nech minister hospodárstva už neblokuje  schválenie darovania systému S-300 Ukrajine a s tým spojené vývozné licencie na vojenský materiál, ktoré vydáva MH SR.

Ako vieme, Richard Sulík to už v druhom kole neblokoval a darovanie sa schválilo. Podľa statusu Jaroslava Naďa mala tomu predchádzať súkromná dohoda ich dvoch, že Geissenovci poletia vo vojenskom Black Hawku. Podľa podrobného vysvetlenia ministra hospodárstva k tejto dohode došlo, aby sa nezmarilo všetko to úsilie, čas a snaha, ktoré do tohto procesu už vložené boli.

Bittó Cigániková: Podali sme do parlamentu zákon o partnerskom spolužití
Poslankyňa Národnej rady SR Jana Bittó Cigániková (SaS) uviedla, že jej strana podala do parlamentu zákon o partnerskom spolužití. Túto správu zverejnila vo farebnom ozname na sociálnej... Čítať ďalej
25 | 08 | 2022 | Ivan Mihale

"Prišlo mi to neskutočné, až šialené, že pri tak strategickej veci, akou je pomoc zachraňovať životy na Ukrajine, sa bavíme o “zobchodovaní” tejto veci za vrtuľník pre Geissenovcov. Povedal som však, že “OK"  píše ďalej. Žiadal však, aby sa to celé vybavovalo oficiálnou cestou. " Pár dní pred samotnou akciou sme si ale zavolali s Andrejom Doležalom (patrí pod neho Slovakia.Travel) a aj s riaditeľom Vašom Mikom (pamätám si, že bol vtedy niekde v zahraničí) a dohodli sme sa, že je to absolútny nezmysel, aby sa to realizovalo vojenským vrtuľníkom a celú vec sme spoločne zrušili, pretože toto by bol naozaj prúser a nikto z nás na tom participovať nechcel. Mimochodom, prišiel za mnou potom aj náčelník GŠ OSSR, že je veľmi vďačný, že sme to zrušili a on nemusel vojakov ťahať do takej absurdity…" A dohoda Black Hawk padla.

Zdroj: FB Jaroslav Naď

"Toto je celá pravda. Pokiaľ sme sa “nedohodli”, že dám vrtuľník na Geissenovcov, dovtedy “nebola cesta” na licenciu. Keď bol vrtuľník dohodnutý, cesta sa našla… Absurd? Áno. A je mi ľúto, že som ho vtedy priamo s tým neposlal kadeľahšie. Išlo mi však o vec. Mea culpa." vysvetľuje v ďalšom bode, ako aj to, že nikdy túto záležitosť nechcel zverejňovať, pretože sa cítil trápne najmä za Sulíka, vtedajšieho člena koalície. Dôležité rozhodnutie, kvôli ktorému k tejto dohode došlo,  nechcel "takpovediac "pošpiniť" touto smutnou exkurziou do geopolitického sveta Richarda Sulíka." Dostalo sa to však von medzi novinárov a už jednoducho nechce klamať, že to tak nebolo.

Celý svoj status uzatvára slovami:

"Keby to celé nebolo smutné a trápne, bolo by to vtipné. Vlastne nie, nebolo. Mal som to urobiť presne tak, ako by to urobili v SaS. Utekať s tým hneď vtedy do médií a odpovedať úprimne na vtedajšie otázky novinárov “prečo to s tou S-300 tak dlho trvá a nič sa nehýbe a či sú všetci v koalícii za”. Navyše, museli sme vtedy aj našim zahraničným partnerom vysvetľovať, “prečo vláda ešte neurobila rozhodnutie”, lebo sme opakovane odsúvali pôvodne dohodnutý termín a začínalo to vyzerať nedôveryhodne. Lenže ja som iný, mne išlo o vec a tiež o pokoj v koalícii. Do médií som s tým teda nešiel. Naopak, bol som ticho. A, mimochodom, pomohol som Sulíkovi opakovane a nezištne aj s prevozom materiálu do a z Dubaja pri organizácii výstavy na Expo. Ja, od kosti zákerný a nebezpečný človek :)))) A len pripomínam, že ani teraz som to nevytiahol ja, len som dostal verejnú otázku od novinára, ktorý sa to už odniekiaľ dozvedel, a klamať, že to nie je pravda, som už jednoducho odmietol. Stačilo."

Varoval ich, neposlúchli
Washington ignoroval varovanie šéfa CIA Burnsa pred rozširovaním NATO. Americká vláda roky ignorovala varovania Williama Burnsa o dôsledkoch prípadného vstupu Ukrajiny do NATO, píše The Guardian . Poznal pozadie “Bill Burns ako americký... Čítať ďalej
25 | 08 | 2022 | Milan Laca

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik