Čo hľadajú?
25 | 08 | 2022 I Milan Laca

Prieskumné lietadlo NATO urobilo kruh nad Čiernym morom oproti Krymskému mostu.

Flightradar spozoroval prieskumné lietadlo NATO RC-135W v oblasti oproti Krymskému mostu.  Lietadlo zaregistovalina Čiernym morom ako sa potvrdilo z  portálu Flightradar na sledovanie letov..

Čo sa stalo...

V stredu 24. augusta okolo 15:15 moskovského času krúžil nad morom v oblasti oproti Krymskému mostu Boeing RC-135W. Keď sa lietadlo otočilo,  vydalo sa  pačným smerom a po dosiahnutí Rumunska sa pravdepodobne začalo pohybovať s vypnutým transpondérom. Presné miesto jeho štartu a pristátia sa nedá zistiť.

Druhý pokus

Neskôr, približne o 17:30 moskovského času, to isté lietadlo NATO uskutočnilo ďalší let smerom ku Kerčskému prielivu a bolo tam fixované do 22:00.  Potom zamierilo k britskej leteckej základni Waddington v blízkosti Londýna.

Ursula von der Leyenová prehovorila v mene celej EÚ
Európska únia je najbližším priateľom Ukrajiny a verným obhajcom medzinárodného práva a nikdy neuzná nezákonnú anexiu Krymu a Sevastopola Ruskou federáciou. Uviedla to v utorok vo svojom vystúpení na on-line summite Krymskej platformy predsedníčka... Čítať ďalej
24 | 08 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Ešte jeden rozviedčík

Okrem toho popoludní v ten itý deň  25. augusta  moskovského času bezpilotné lietadlo RQ-4A Global Hawk pracovalo v oblasti Krymu. Potom sa vrátilo na americkú vojenskú leteckú základňu na taliansky ostrov Sicília.

Pravidelné štarty

Lety lietadiel a bezpilotných strojov krajín NATO, špehujúcich Rusko sú čoraz častejšie. Tieto lietadlá sa objavili v blízkosti konfliktnej zóny na Ukrajine, ako aj predtým v regióne severných ruských území. 27. júla spozorovali strategické prieskumné lietadlo NATO Boeing RC-135W Rivet Joint  v blízkosti Murmanskej oblasti, Neneckéh autonómneho okruhu a  súostrovia Nová  Zem.

Nariadenie Vladimira Putina
Vladimír Putin nariadil ruskej armáde, aby sa od budúceho roka rozšírila o ďalších 137 000 vojakov. Túto infrmáciu priniesol spravodajský portál Sky News. Oznámenie ruského prezidenta prišlo deň po tom, ako invázia Moskvy na Ukrajinu dosiahla... Čítať ďalej
25 | 08 | 2022 | Ivan Mihale

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik