Artur Bekmatov nechápe čudnú logiku ministerstva hospodárstva
25 | 08 | 2022 I Eka Balaskova

Predseda hnutia Socialisti.sk na Facebooku upozorňuje na nepríjemnú skutočnosť - namiesto toho, aby sme zachraňovali to, čo doma roky máme, necháme to padnúť, no štedro podporujeme zahraničných investorov.

Po Volve ďalší investor

V ostatných dňoch sa slovenskými médiami šíri informácia, že na východ Slovenska mieri ďalší investor - firma Bosch, ktorá vybuduje novú fabriku.

"Bosch dostane od štátu dotáciu 37 miliónov. Prečo sa pre zahraničný veľkokapitál vždy nájdu obrovské prostriedky, no domácu výrobu nechajú vždy padnúť na hubu? Ak by kapitalistické vlády po r. 1989 chceli zo SR spraviť kolóniu, tak by nekonali inak," upozorňuje Bekmatov vo svojom statuse. 

Vo vile Tugendhat sa pred 30 rokmi spečatil osud Československa
V unikátnej funkcionalistickej vile Tugendhat, zapísanej do zoznamu architektonických pamiatok UNESCO, sa pred tromi desiatkami rokov udiala udalosť dejinného významu. Unikátnymi, doslova ikonickými, sa stali aj fotografie, ktoré ju zachytávajú.... Čítať ďalej
25 | 08 | 2022 | Ivan Mihale

Čo mu na tom môže prekážať?

Veď podľa ta3 by spoločnosť Bosch mohla pri Prešove zamestnať až do 4 tisícky ľudí. 

"Záborské Industrial Park má predpoklad prilákať investície nielen v oblasti priemyselnej výroby a služieb, ale aj v oblasti výskumu a vývoja," uviedlo ministerstvo hospodárstva v schválenom materiáli. 

Neprekáža teda investor

 

"Po žiarskom Slovalcu zastavilo výrobu Duslo Šaľa. Zatiaľ dočasne. Ďalšie fabriky ako zlatomoravecký Secop obmedzujú výrobu. Hromadné prepúšťania sú nahlásené na Orave (OFZ: 150 ľudí), vo Zvolene (neznámy zamestnávateľ: 61 ľudí, na Zemplíne (Convatec: 350 ľudí). Štátne Cargo prevážajúce hliník pre Slovalco príde o milióny eur, čo sa zrejme odrazí na ďalšom prepúšťaní," upozorňuje Bekmatov na politiku voči zabehaným spoločnostiam zo strany Ministerstva hospodárstva SR.

Krátky bonmot na záver

"Kiež by Sulík, tak ako za komfort Geissenovcov, loboval za domáci priemysel, ktorý je tesne pred kolapsom. Hanba takému ministrovi, ktorému sú prednejší nemeckí zbohatlíci ako tisícky domácich pracujúcich," konštatuje predseda hnutia Socialisti.sk.

Ján Drgonec: Naša Ústava je sto rokov za opicami
Bývalý ústavný sudca JUDr. Ján Drgonec hodnotí 30 rokov modernej slovenskej Ústavy. Oslavovať nebudeme "V tomto štáte sa toto výročie prejde skôr mlčaním so zatisnutými perami," skonštatoval emeritný sudca Ústavného súdu Ján Drgonec. Ústava sa... Čítať ďalej
24 | 08 | 2022 | Eka Balaskova

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik