Slovenská vláda chce obmedziť spotrebu elektriny
24 | 08 | 2022 I Alica Kočišová
Slovenská vláda chce obmedziť spotrebu elektriny

"Spotreba elektriny v druhom štvrťroku 2022 po raste cien výrazne klesla." - uvádza denník Új Szó. Prináša informáciu aj o tom, že Ministerstvo hospodárstva plánuje v blízkej budúcnosti zaviesť obmedzenia, ktoré môžu ovplyvniť spotrebu elektriny.

V priemernom trojizbovom byte stojí jedna megawatthodina elektriny vrátane poplatku za distribúciu 200 eur mesačne, no v zahraničí v dôsledku rusko-ukrajinského konfliktu cena energie vystrelila až nad 700 eur. Kým v západných krajinách sa už pripravujú na zimu a zavádzajú rôzne opatrenia v súvislosti so šetrením, na Slovensku o zmenách nebola reč.

Zdá sa však, že bič sa už pletie aj na domácnosti: štátny tajomník ministerstva hospodárstva Karol Galek pre portál HN povedal, že o obmedzení spotreby elektriny už nejakým spôsobom diskutovali. 

Motiváciou na šetrenie môže byť odmena od štátu

 "Cieľom je, aby ľudia neplytvali energiou a zvykli si na to, že éra lacnej energie sa skončila." - zdôraznil Galek. V plánoch sporenia je aj motivačný cieľ, takže kto ušetrí viac energie, môže dostať odmenu od štátu, no presná suma ešte nie je známa.

Ďuriš Nicholsonová: Dôchodcovia si za svoju katastrofálnu situáciu môžu sami!
Máte strach z dôchodku? Je na mieste. Dôchodcovia budú ešte chudobnejší. Upozornila na to na sociálnej sieti europoslankyňa Lucia Ďuriš Nicholsonová. Myslí si však, že dôchodcovia si za to môžu z časti sami. Zmenil sa výpočet aktuálnej dôchodkovej... Čítať ďalej
24 | 08 | 2022 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik