Korčok v tom má jasno: Budúcnosť Európy závisí od pomoci Ukrajine. Ako to vidia ľudia?
24 | 08 | 2022 I Diana Zaťková

Pomoc Ukrajine v jej zápase o prežitie je historickým testom a závisí od nej budúcnosť Európy, vyhlásil v stredu v Rakúsku slovenský minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Ivan Korčok.

"Na pozvanie môjho rakúskeho partnera Alexandra Schallenberga som dnes, presne pol roka od rozpútania vojny na Ukrajine, vystúpil na Európskom fóre v Alpbachu," informoval na sociálnej sieti Korčok.

V diskusii hovorili o budúcnosti Európy. "Budúcnosť nás všetkých závisí od toho, či dokážeme Ukrajine v jej zápase o prežitie pomôcť. V tomto historickom teste sme nateraz obstáli. To, že sme boli schopní reagovať jednotne a solidárne, posilňuje geopolitickú pozíciu Európy a dáva nám nádej v obnovu medzinárodného poriadku, ktorý sme desaťročia budovali s cieľom udržať mier a prosperitu. Európska únia na ruskú agresiu reagovala sankciami a bezprecedentnou finančnou podporou Ukrajine, ako i členským krajinám, ktoré jej pomáhajú," proklamuje minister zahraničia svoj jednoznačný postoj.

Pápež označil Duginovú za nevinnú obeť vojnového šialenstva, Naď musí zúriť
Toto asi naši koaliční politici na čele s Jurajom Krúpom nečakali! Pápež František za "nevinnú obeť vojny" dnes označil dcéru ruského ideológa Darju Duginovú, ktorá zomrela pri sobotňajšom atentáte v Moskve. Téme sa venuje televízia TA3. Pri... Čítať ďalej
24 | 08 | 2022 | Diana Zaťková

Nastupuje zlé obdobie

Podľa korčoka však hoci sme v prvom momente nezaváhali, nie sme von z najhoršieho. "Naopak, vstupujeme do zložitého obdobia neistoty a nestability v bezpečnostnej, hospodárskej, či energetickej oblasti. To, či tieto výzvy zvládneme do veľkej miery závisí od toho, či sa nám podarí vo vnútri Európskej únie udržať jednotu a solidaritu.

V závere svojho príspevku dodal: "Aby neboli rozvíjané konšpiračné teórie, akých sme boli svedkami v minulosti, rovnako informujem veľmi transparente o mojom stretnutí s Alexandrom Sorosom, viceprezidentom Open Society Foundations, s ktorým som sa porozprával o aktivitách tejto organizácie na podporu integrácie západného Balkánu do EÚ a ocenil som ich aktivity pri budovani občianskej spoločnosti, ako základu liberálnej demokracie."

Banáš o Ukrajine: Na čo je zakázané sa pýtať
Pol roka už trvá vojna na Ukrajine. Teda v krajine, s ktorou má Slovensko takmer stokilometrovú spoločnú hranicu. Tragické udalosti na Ukrajine samozrejme ovplyvňujú náš život. Je to tragédia, že sa medzi sebou vraždia dva veľké slovanské národy v... Čítať ďalej
24 | 08 | 2022 | Diana Zaťková

Dokedy bude ľud Európy stáť za Ukrajinou?

Zdá sa, že politici - ako brusalskí, tak aj slovenskí - s nastávajúcimi "zlými časmi" problém nemajú. No pospolitý ľud je na tom už trochu ináč.

Sám prezident Emmanuel Macron varoval, že francúzska verejnosť môže zle reagovať na to, čo nazýva „koniec hojnosti“ vo Francúzsku a Európe, keďže viaceré krízy spôsobené prevažne politickým manažmentom spôsobujú na kontinente zmätok.

S dlhou líniou politického zlého riadenia na celom európskom kontinente, uviedol Macron, aj jeho krajina čelí nedostatku. Obáva sa, že by to mohlo narušiť stabilitu jeho národa.

A čo slovenský národ? Naši vládni politici sa nestability a odporu svojho národa zrejme neboja. Na to si už asi zvykli.

Emmanuel Macron oznámil "koniec blahobytu" vo Francúzsku
Prezident Emmanuel Macron v stredu upozornil, že Francúzsko v novej ére poznačenej klimatickou zmenou a nestabilitou spôsobenou ruskou inváziou na Ukrajine bude prinášať "obete" a môže očakávať "koniec blahobytu". Macron to uviedol v príhovore pri... Čítať ďalej
24 | 08 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik