Kolíková by už súdy navštevovať nemala: Bratislavskí sudcovia ju nemilo prekvapili
25 | 08 | 2022 I Diana Zaťková

V utorok 23.8. bolo mimoriadne rušno na Okresnom súde Bratislava V. Podľa informácií portálu ereport.sk, počas návštevy ministerky spravodlivosti Márie Kolíkovej (SaS) na pracovisku spomínaného súdu, „privítali“ zamestnanci rezortnú šéfku protestom.

„Zamestnanci Okresného súdu Bratislava V ako aj vedenie súdu privítali pani ministerku v oblečení čiernej farby, ktorá mala symbolizovať naše aktuálne pocity z reformy justície, prameniace z neistoty pretrvávajúcej štyri mesiace pred nadobudnutím účinnosti zákona o novej súdnej mape a tiež farbu, v ktorej vzhľadom na zrejmú nedostatočnú pripravenosť reformy vidíme jej budúcnosť v justičnom prostredí Bratislavy,“ uviedla predsedníčka Okresného súdu Bratislava V Anna Križáková.

Musia opustiť plne vyhovujúcou budovu

Podľa sudkyne Križákovej išlo takisto o istú formu nedobrovoľnej politicky motivovanej rozlúčky zamestnancov a tiež sudcov s budovou súdu, ktorá je plne vyhovujúca a prispôsobená potrebám justície a vyžaduje iba kozmetické technické úpravy s minimálnymi nákladmi. Na tie však neboli dlhodobo zo strany ministerstva napriek opakovaným žiadostiam uvoľnené potrebné finančné prostriedky. "Tieto náklady by boli zanedbateľné v porovnaní s ekonomickou náročnosťou nadchádzajúcich reformných zmien so sporným efektom predovšetkým práve v Bratislave," krúti hlavou predsedníčka súdu.

Ďalší súboj dvoch klamárov! Kto je väčší? Sulík alebo Naď?
Jedno z prísloví hovorí, že „klame až sa mu z huby práši“. Zdá sa však, že asi veľmi pravdivé nie je, lebo ak by malo platiť aj na našich politikov, tak tým by sa muselo prášiť z úst ako pri vetre na niektorej z púští. Smutné ale je, že pri nich si... Čítať ďalej
24 | 08 | 2022 | Tibor Malý

Reforma bude pokračovať aj bez Kolíkovej

Ďalej sudkyňa a predsedníčka OS BA V dopĺňa: „Aj keď je tu vysoká pravdepodobnosť Kolíkovej skorého nadchádzajúceho odchodu z ministerského kresla v súvislosti s vládnou krízou, ministerka nás uistila o tom, že súvisiace procesy sú rozbehnuté a budú pokračovať bez ohľadu na osobu ministra," hovorí Križáková.

Ministerka zdôraznila, že rozhodne neprichádza do úvahy odloženie účinnosti súvisiacich zákonov, avšak vzhľadom na časovú náročnosť zabezpečenia adekvátnej budovy pre Mestské súdy Bratislava III a IV, ktoré majú mať spoločné sídlo, zostávajú všetci sudcovia a zamestnanci terajších okresných súdov v Bratislave do 31.03.2023 v pôvodných budovách bez sťahovania, t.z. do uvedeného času v piatich aktuálnych budovách súdov v Bratislave budú premiešaní zamestnanci štyroch novo zriadených mestských súdov.

No kto sa má v tom Kolíkovej chaose vyznať?

Ďuriš Nicholsonová: Dôchodcovia si za svoju katastrofálnu situáciu môžu sami!
Máte strach z dôchodku? Je na mieste. Dôchodcovia budú ešte chudobnejší. Upozornila na to na sociálnej sieti europoslankyňa Lucia Ďuriš Nicholsonová. Myslí si však, že dôchodcovia si za to môžu z časti sami. Zmenil sa výpočet aktuálnej dôchodkovej... Čítať ďalej
24 | 08 | 2022 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik