Ukrajina a susedné štáty EÚ založili nový bezpečnostný formát
23 | 08 | 2022 I Ivan Mihale/tasr

Ukrajina a niekoľko členských štátov Európskej únie založili takzvanú Kyjevskú iniciatívu na posilnenie svojej regionálnej spolupráce, oznámil v pondelok večer ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. Citovala ho tlačová agentúra DPA.

Medzi účastníkmi tejto iniciatívy vymenoval susedné štáty Poľsko, Rumunsko, Slovensko a Maďarsko, ako aj pobaltské štáty Estónsko, Lotyšsko a Litvu. Zelenskyj povedal, že dvere sú otvorené aj pre iné krajiny a môžu sa k formátu pridať.

Zelenskyj opísal Kyjevskú iniciatívu ako "veľmi sľubnú líniu našej práce v rámci euroatlantického zoskupenia", ale poskytol málo ďalších podrobností. Povedal len, že stredobodom tejto spolupráce budú bezpečnostné záležitosti.

Útočiť už nemá kto, ani zbrane nedávajú...
Arestovič priznal - nemá kto útočiť a takmer žiadne zbrane nám nedávajú. Ozbrojené sily Ukrajiny majú na celom fronte už len asi 200 húfnic, roztiahnuté na 1300 kilometrov. Najťažšia situácia je v regiónoch Sumy a Chernihiv. Ak by bolo 2- až... Čítať ďalej
22 | 08 | 2022 | Milan Laca

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik