Taraba vyzýva: Bude potrebné ísť do ulíc a na protest pred parlamentom 14.9. proti zdražovaniu a energetickej chudobe
24 | 08 | 2022 I Tibor Malý

Drahý plyn aj elektrická energia doslova lámu väz nielen bežným ľuďom, ale aj firmám a samosprávam. V stručnosti sa to dá zhrnúť, že na ich vysoké ceny doplatia všetci. Bežný človek, nie „obyčajní ľudia“, sa pýta, kto za toto všetko môže? Odpoveď sa priam derie na jazyk, ale celkom presne to v statuse napísal šéf Život Národná strana Tomáš Taraba – politici.

Za vysoké ceny plynu aj elektrickej energie vinia naši vládni politici, ale aj tí v EÚ, Rusko a jeho agresiu na Ukrajinu. Je to však naozaj tak? Nie sú ceny vysoké preto, že štáty EÚ, a teda aj Slovensko, sa rozhodli uvaliť na Rusko najrozličnejšie sankcie bez ohľadu na to, že na to doplatíme najviac my sami? Odpojiť sa od ruského plynu tak rýchlo ako sa len dá je pre nás hotová samovražda a to, čo sa začalo diať s cenami úplne všetkého prakticky okamžite po zavedení sankcií to len potvrdilo.

Covid vyzliekol ľudskú sprostosť a charaktery úplne donaha

„Máme politikov, ktorí zámerne a vedome ľuďom obmedzili dodávky lacného a stabilného plynu a elektriny a tie vyleteli do pásma, kde spôsobujú tzv. Energetickú chudobu. Definícia energetickej chudoby je, že ľudia sa musia rozhodovať medzi jedlom a teplom,“ vysvetľuje Taraba a dodáva, že namiesto toho, aby svoje zlé rozhodnutia politici napravili, odkazujú ľuďom, že nech sa pripravia, že takto to bude 10 rokov. „To už je aká arogancia?“ pýta sa poslanec nášho parlamentu a šéf Život Národná strana. „Bude potrebné ísť do ulíc a takýmto politikom odkázať, že my ich hlúpe rozhodnutia nasledujúcich 10 rokov tolerovať nebudeme. Oveľa jednoduchšie je takto mysliacich politikov poslať preč z úradov ako akceptovať pasívne chudobu, ktorú spôsobujú,“ prízvukuje v závere statusu Tomáš Taraba, ktorý aj preto podporuje protest pred parlamentom 14.9. proti zdražovaniu a energetickej chudobe.

Tomáš Taraba: Ak sme pripravení tak, ako na pandémiu, pomrzneme!
Nezaradený opozičný poslanec Tomáš Taraba (Život-NS) v statuse na sociálnej sieti veľmi stučne a trefne zironizoval pripravenosť našej vlády. Ako pionieri - vždy pripravení Takí sú naši vládni politici, ktorí občanov ubezpečujú, že sme na všetko... Čítať ďalej
22 | 08 | 2022 | Eka Balaskova

A ani pod statusom diskutujúci Slováci nemajú pre politikov dobrého slova. „Ak sa niečo veľké neudeje ešte pred tou prvou zimou, tak tu pokapeme hladní, premrznutí a potme...,“ mysli si Jozef Struňák. „Toto nie sú politici, ja si politika predstavujem inteligentného, vzdelaného človeka, so skúsenosťami, ktorý bude konať v záujme ľudí, ktorí mu odovzdali hlas, aby zastupoval ich záujmy.. Toto je len nevzdelaná chamraď za ťažké prachy čo si myslí, že keď ma v rukách moc, môže všetko! Dočasu, len dočasu,“ napísala Lenka Neli Palušáková. „Ľudia majú kúriť len tak aby nepomrzli, sprchovať sa raz začas, ale dôležité je kúpiť si elektromobil. Covid vyzliekol ľudskú sprostosť a charaktery úplne donaha, robili si z ľuďmi úplne čo chceli a budú v tom pokračovať až kým ľudia budú úplne chudobní a závislí od štátu. A tak im treba. Človek by mal byť pripravený na čokoľvek, kto doteraz spal a nevnímal súvislosti tvrdo narazí, ale už bude neskoro,“ odkazuje Richard Vani.

___________________

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik