Putin nazýva vraždu Darye Duginovej "odporným, krutým zločinom"
22 | 08 | 2022 I Ivan Mihale

Ruský prezident Vladimír Putin sa po prvýkrát vyjadril k vražde politického komentátora Darye Duginovej, ktorá bol v sobotu zabitá pri bombovom útoku neďaleko Moskvy.

Putin v pondelok vyjadril sústrasť rodine a nazval jej smrť "odporným, krutým zločinom".

Darya bola dcérou ruského novinára z extrémnej ultrakonzervatívnej pravice Alexandra Dugina.

Ruská federálna bezpečnostná služba minulý pondelok obvinila ukrajinské bezpečnostné služby z toho, že stoja za útokom. Hovorca Ukrajinskej národnej gardy Ruslan Muzyčuk pre CNN uviedol, že ukrajinské úrady zatiaľ na toto tvrdenie nereagovali.

Vo vyhlásení zverejnenom na kanáli Telegram Kremľa Putin uviedol: "Odporný, krutý zločin skrátil život Darie Duginovej, bystrej, talentovanej osoby so skutočným ruským srdcom – láskavou, milujúcou, sympatickou a otvorenou."

"Novinárka, vedkyňa, filozofka, vojnová korešpondentka čestne slúžila ľuďom, vlasti, skutkom dokázala, čo to znamená byť vlastencom Ruska," dodal.

Srbský prezident zasiahol proti NATO tvrdým tónom
"NATO musí urobiť svoju prácu, inak bude Srbsko nútené chrániť srbskú menšinu žijúcu v Kosove, uviedol v nedeľu na svojej mimoriadnej tlačovej konferencii srbský prezident Aleksandar Vučič," píše Index.hu. Ako povedal, kosovskosrbská menšina... Čítať ďalej
21 | 08 | 2022 | Gabriela Fedičová

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik