Juraj Nógrádi: TOTO je utópia. TOTO je svinstvo (Index)
21 | 08 | 2022 I Gabriela Fedičová

Európa je voči ukrajinskému prezidentovi veľmi opatrná, keďže je považovaný za vojnového hrdinu, povedal Juraj Nógrádi, expert na bezpečnostnú politiku.  Je presvedčený, že keď Amerika, alebo Západ prestanú Volodymyra Zelenského, ukrajinského prezidenta podporovať, do jedného dňa padne.

"Turecký prezident Recep Tayyip Erdoğan zohrá podľa Juraja Nógrádiho kľúčovú úlohu pri uzavretí prímeria či mieru, keďže Turecko a Rusko sú na sebe navzájom závislé. Expert na bezpečnostnú politiku uviedol, že v Rusku pracuje veľa tureckých občanov a že Rusko je pre Turkov aj najvýznamnejším vývozcom zeleniny a ovocia. A ruskí turisti radi dovolenkujú v Turecku," píše Index.

Hovoril aj o tom, že turecký prezident nedávno na Ukrajine rokoval s ukrajinským prezidentom Volodymyrom Zelenským a generálnym tajomníkom OSN Antóniom Guterresom. Tento tripartitný summit trval podľa odborníka štyridsať minút, počas ktorých sa hovorilo „o všetkom a o ničom“.

"Dokázali sa na niečom dohodnúť? Nie. V tom áno, že sa musí vyvážať viac obilia. Nepleťme sa do toho, koho to je dnes vlastne záujem, veď dnes je to aj ukrajinský, americký, turecký a ruský záujem," uviedol expert na bezpečnostnú politiku Nógrádi v sobotňajšom programe Ultrahangu.

Následne dodal, že na ničom inom sa rokujúce strany nevedeli dohodnúť. Podľa jeho slov sa rozhodlo, že vo veci jadrovej elektrárne bude zostavený vyšetrovací výbor, no zároveň sa domnieva, že je predvídateľné, čo tento vyšetrovací výbor znamená.

"To, že sa nedá povedať, kto strieľal, ale dôležitá je bezpečnosť jadrovej elektrárne, preto žiadajú Rusov, aby ju neodpojili od ukrajinskej siete, to sú predvídateľné veci," vysvetlil podľa Index.,hu, odborník.

OS SR zvolávajú na "poslednú rozlúčku" s MIG- 29. Ľudia ich rozdupali
Zdá sa, že pomoc Ukrajine nemá konca. Po tom, čo sme odovzdali obranný systém S-300, niekoľko vrtuľníkov, muníciu a posledne aj húfnice ZUZANA 2, prichádzajú na rad naše vraj "vyradené" stíhačky MIG-29. Ozbrojené sily SR pri tejto príležitosti... Čítať ďalej
21 | 08 | 2022 | Ivan Mihale

Pragmatická politika Turecka

Juraj Nógrádi pripomenul, že Volodymyr Zelenskij po summite povedal, že je ochotný rokovať s ruským prezidentom Vladimirom Putinom iba v prípade, že by posledný ruský vojak opustil ukrajinské územia vrátane Krymu.

"Toto je utópia. Toto je svinstvo. Víťazná armáda sa nepostaví, pretože to od nich vyžaduje nešťastná hlava štátu v tričku. Takže práve teraz sme ďaleko od prímeria a mieru," komentoval.

A preto je podľa neho možné skonštatovať ako fakt to, že turecký prezident robí pragmatickú politiku, keďže v tejto hre rozumne sprostredkúva.

Juraj Nógrádi hovoril aj o tom, že ak Spojené štáty, alebo západná Európa nepodporia Ukrajinu, tak Zelenskyj v tej chvíli, alebo o deň neskôr, padne. Ak Ukrajina nedostane mnohomiliardové dotácie, proces vojny sa skončí.

Maďarská prezidentka: Maďarsko je oddané Európe, avšak nenechá sa vydierať
Maďarsko je oddané Európe i Európskej únii, ale netoleruje vydieranie. Pri vstupe do Únie Maďarsko potvrdilo rovnaký záväzok ako prvý uhorský kráľ sv. Štefan, ktorý sa rozhodol v prospech kresťanstva a Západu. Vyhlásila to v Székesfehérvári... Čítať ďalej
21 | 08 | 2022 | Diana Zaťková/TASR

Politika EÚ je "jednoducho hlúpa"

"Európa podľa neho pristupuje k pomoci Ukrajine mimoriadne opatrne, keďže za ukrajinským prezidentom stoja Američania. Západ podľa neho navyše hodnotí, že Zelenskyj je vojnový hrdina, takže sa proti nemu neodvážia ísť. Odborník sa však domnieva, že ukrajinský prezident je nešťastný herec, ktorý nie je spôsobilý vykonávať povinnosti hlavy štátu," píše Index.

Politika EÚ – podľa ktorej si Európa požičiava peniaze, aby ich dala Ukrajine – je podľa Juraja Nógrádiho „jednoducho hlúpa“ a politika sankcií Rusom len málo alebo vôbec neškodí, pričom Európu prakticky zráža na kolená.

Generál Jozef Viktorín: Vážení umelci, vyšli ste z národa, tak sa s ním nebojujte !
"Prepáčte, ale zistil som, že máme umelcov," píše generál Jozef Viktorín (Republika), ktorý v príspevku na sociálnej sieti reaguje na výzvu umelcov, aby Igor Matovič odstúpil. "Výzva, aby Matovič odstúpil je fajn, ale len pre tých, čo chcú, aby... Čítať ďalej
21 | 08 | 2022 | Gabriela Fedičová

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik