Remišovej ľudia objavili Ameriku
20 | 08 | 2022 I Diana Zaťková

Predstavitelia strany Za ľudí prišli s prevratným vyhlásením. Vláda sa podľa nich musí zaoberať problémami, nie osobnými škriepkami. Že tie osobné škriepky trvajú už takmer dva roky si zrejme najmenšia koaličná strana doteraz nevšimla.

"Napriek tomu, že osobné animozity a škriepky možno aj v koaličnom partnerstve pochopiť, nesmú brániť tomu, aby vláda riešila zložité problémy, ktoré krajinu čakajú," prehliadli problémy, ktoré Slovensko má už teraz, vo svojom vyhlásení pred sobotňajším rokovaním koalície v Bôriku predstavitelia strany Za ľudí Dušan Velič a Viera Leščáková, píše portál ereport.sk.

Má to byť pokánie?

"Nemôžeme strácať čas osobnými animozitami, ak máme riešiť energetickú bezpečnosť krajiny v nastávajúcom období," prízvukoval štátny tajomník Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie (MIRRI) SR Dušan Velič. "Verím, že to chápu aj naši partneri v koalícii," dodal.

Čaputovej divadielko so šetrením v paláci
Prázdniny sa končia a s nimi príde aj koniec leta, jeseň a – zima. A práve jej príchod sa očakáva s veľkými obavami. Dôvodom sú vysoké ceny energií, ropy a tepla, ktoré mnohí Slováci zrejme ustoja len s obrovskými problémami. Nuž a politici ľuďom... Čítať ďalej
20 | 08 | 2022 | Tibor Malý

Sezónny minister

Leščáková zdôraznila, že práve s ohľadom na výzvu pri zabezpečení energetických dodávok by minister hospodárstva Richard Sulík (SaS) nemal opúšťať svoj post a mal by niesť počas vykurovacej sezóny zodpovednosť za rezort. Tým asi chcela povedať, že naša krajina mimo vykurovacej sezóny ministra hospodárstva nepotrebuje.

Remišová oddychuje

Za ľudí na rokovaní nebude zastupovať predsedníčka strany Veronika Remišová, jej kolegovia ju ospravedlnili s poukázaním na nevyhnutný oddych po náročnom pracovnom programe v ostatnom období.

Kríza v koalícii sa vyostrila po tom, ako parlament prelomil veto prezidentky pri tzv. protiinflačnom balíčku z dielne Igora Matoviča (OĽANO). SaS a OĽANO sa následne obviňovali zo spolupráce s fašistami a z klamstiev. SaS vypovedala koaličnú zmluvu a požaduje odchod Matoviča z vlády. OĽANO to odmieta.

Na poplach sme bili už dávno! Skončí aj Duslo?
Bude musieť ministerstvo hospodárstva priznať ďalšiu katastrofu pre slovenský priemysel? Pozastavenie výroby u najväčšieho zamestnávateľa v okrese Šaľa - Duslo, jeho zamestnancov, ale i vedenie máta už dlhší čas. Zdá sa, že túto fabriku čaká osud... Čítať ďalej
20 | 08 | 2022 | Eka Balaskova

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik