Matovičova jednička: Záhadná, elegantná a produktívna (FOTO)
20 | 08 | 2022 I Eka Balaskova

Spočiatku sa zdalo, že Mária Šofranko, jednotka na kandidátke OĽaNO, v politike veľa vody nenamúti. Okrem toho, že je vždy elegantná, svoj poslanecký plat si zaslúži - je totiž aktívnejšia, ako by ste si mysleli. A jej eleganciu si všimla aj Pluska.

Do parlamentu zo špeciálnej školy

Kým si ju Igor Matovič vybral ako jednotku na kandidátskej listine, pôsobila v Spišskej Novej Vsi ako špeciálna pedagogička. Do parlamentu sa dostala vďaka 95 683 voličských hlasov. Politický štart jej skomplikovali platničky - nastúpila s dvojmesačným oneskorením. Dovtedy "neviditeľná jednička" však v krátkom čase potvrdila, že Matovič mal pri nej šťastnú ruku. 

Bude ministerkou?

Na webe NR SR nie je problém zistiť aktivitu jednotlivých poslancov. Mária Šofranko, hoci neplní stránky novín a nie je často pred mikrofónmi či kamerami televízií, patrí medzi najaktívnejších poslancov. Podpísala sa pod 21 návrhov zákonov (Zákon o individuálnom vzdelávaní; zákon o kyberšikane...) a tak Pluska konštatuje, že aj jej meno sa objavuje medzi horúcimi kandidátmi na prípadný uvoľnený post ministra školstva. 

Ešte prasa celé, mainstream už rozdáva výslužku
OĽaNO deklarovalo, že na dnešnú koaličnú radu ide s úmyslom zachrániť koalíciu aj so SaS. Podľa niektorých médií sú ministerské posty však už prerozdelené. Portál noviny.sk televízie JOJ má svoju predstavu tiež. OĽaNO v tom má (vraj)... Čítať ďalej
20 | 08 | 2022 | Eka Balaskova

„V prípade strany OĽaNO bola práve ona prezentovaná ako odborníčka na školstvo. Išlo o neznámu osobnosť, ktorá sa pred ohlásením kandidátky výraznejším spôsobom v rámci školstva nevyjadrovala. Veci sa však menia a toto je hodená rukavica smerom k OĽaNO,” uviedol politológ Tomáš Koziak.

Zaujala aj módnu ambasádorku

„Pani poslankyňa Mária Šofranko je jednou z najlepšie oblečených dám na našej politickej scéne. Veľmi vkusne si vyberá strih, farbu aj celkový štýl. Vie presne, čo sa jej hodí. Myslím si, že ani nepotrebuje odborníka a outfity si vyberá sama. A ide jej to veľmi dobre. Celkový styling, aj dĺžka vlasov…Je skvelým príkladom, že aj kratšie vlasy vedia omladiť,” zhodnotila Lucia štylistka značky wibo.sk.

Poslankyňa o svojom štýle

"Myslím si, že outfit by mal vystihovať osobnosť človeka. Samozrejme, páčia sa mi pekne a vkusne oblečení ľudia. Vždy však dodávam, že menej je niekedy viac. Moji priatelia vravia, že mám svojský štýl obliekania. Mne sa však páči, veď je môj. Mám rada jednoduchú eleganciu so štipkou extravagancie. Snažím sa obliekať primerane podujatiu či stretnutiu," povedala pre Plusku Šofranko.

V súťaži krásy tromfla aj Ivanu Trumpovú!
Má 71 rokov, ale keď generácii jej rovesníkov poviete meno Emília Lörinczová, budú vedieť, že to je Slovenka, ktorá na súťaži krási "predbehla" Ivanu Trumpovú, vtedy ešte Zelníčkovú. Dnes ju môžeme poznať z JOJkárskej Súdnej siene. Predstavila ju... Čítať ďalej
20 | 08 | 2022 | Eka Balašková

"Výber oblečenia je v mojej réžii, nemám žiadnu stylistku. Často nakupujem oblečenie na poslednú chvíľu. Musím povedať, že pani predavačky tým časovým stresom najskôr často zaskočím a potom to berú ako výzvu," dodala Šofranko.

Špeciálna pedagogička zo Spišskej Novej Vsi.
Špeciálna pedagogička zo Spišskej Novej Vsi.
instagram Márie Šofranko
instagram Márie Šofranko
Prvá a posledný na kandidátke OĽaNO do volieb 2020
Prvá a posledný na kandidátke OĽaNO do volieb 2020
instagram Márie Šofranko
instagram Márie Šofranko
instagram Márie Šofranko
instagram Márie Šofranko
Špeciálna pedagogička zo Spišskej Novej Vsi.
Prvá a posledný na kandidátke OĽaNO do volieb 2020

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik