Zdenko Čambal bude kandidovať na post predsedu TTSK
18 | 08 | 2022 I Gabriela Fedičová/TASR

O post predsedu Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) sa v jesenných voľbách bude uchádzať terajší primátor Holíča Zdenko Čambal. Kandidovať bude za koalíciu SNS a Smer-SD. Informoval o tom na tlačovej besede.

Čambal je dlhoročným primátorom Holíča, v rokoch 2006 – 2017 bol aj podpredsedom Trnavského samosprávneho kraja. V súčasnosti je krajským poslancom.

"Pracujem dlhoročne nielen z pozície primátora, ale aj ako poslanca a zástupcu podpredsedu TTSK, čiže kraj poznám. Poznám jeho silné, ale aj slabé stránky, ako aj slabiny za posledné obdobie," uviedol Čambal.

Podľa jeho slov má krajská samospráva v procese niekoľko projektov ešte z obdobia pred súčasným vedením. "Tie by som chcel dotiahnuť do konca. Slúži ku cti súčasného vedenia, že niektoré z nich doriešili do konca. Ako príklad uvediem lávku cez rieku Morava pri Kopčanoch, ktorá spája Archeopark v Mikulčiciach a pamiatky na slovenskej strane. Vybudovaniu tejto lávky však predchádzalo desať rokov príprav," uviedol. Kandidatúru osobne podporili aj predseda opozičného Smeru–SD Robert Fico a predseda mimoparlamentnej SNS Andrej Danko.

Čambal sa snaží obhájiť aj kreslo primátora Holíča

Čambal sa snaží obhájiť aj kreslo primátora Holíča, v ktorom momentálne pôsobí už štvrté volebné obdobie. "Ak by som bol v oboch prípadoch úspešný, tak dám prednosť funkcii predsedu samosprávneho kraja, keďže z tej pozície som schopný riešiť svoje programové vízie a ciele, ktoré mám zadefinované vo volebnom programe, ktorý predstavím v najbližších dňoch a som schopný pomôcť aj regiónu, z ktorého pochádzam," povedal pre TASR Čambal.

Ako doplnil, využije svoju zákonnú možnosť. "Chcem upozorniť na skutočnosť, že starostovia a primátori, ktorí sú rozhodnutí obhájiť svoju pozíciu, by nemali byť diskriminovaní zúžením možnosti účasti svojej kandidatúry vo voľbách, keďže sa regionálne a komunálne voľby konajú v jeden deň. Zároveň chcem vystúpiť proti svojvôli štátnych úradníkov pri postupe voči samosprávam," informoval Čambal.

Zdenko Čambal sa v Holíči bude snažiť obhájiť post primátora
V meste Holíč sa bude snažiť obhájiť post primátora Zdenko Čambal, je ním už štyri volebné obdobia. "Chcem dokončiť všetky projekty, ktoré má mesto rozbehnuté. Som presvedčený, že volebný program, ktorý oznámim v najbližšej dobe, má relevanciu v... Čítať ďalej
17 | 08 | 2022 | Diana Zaťková/TASR

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik