Patrick Swayze: Dnes by oslávil 70 (+foto)
19 | 08 | 2022 I Eka Balaskova

Mnohí z nás majú Patricka Swayzeho "zaradeného", ako fešného tanečníka z Hriešneho tanca, iní si ho pamätajú z filmu Duch. Jeho hviezdna kariéra skrývala nie vždy pekné súkromie. Svoje problémy riešil - alkoholom.

Viac vedia Topky.sk.

Dnes by oslávil sedemdesiatiny

Narodil sa v americkom Houstone v rodine rodeo šampióna a majiteľky baletného štúdia. A to je dôvod toho, že bol skvelým tanečníkom. Ešte pred tým, ako zažiaril na muzikálovom nebi, vystupoval s newyorskými tanečnými skupinami.

Malé roly takmer desať rokov

Do Hollywoodu sa presťahoval koncom 70. rokov a dlho bol obsadzovaný do malých televíznych, či filmových úloh. Ikonu popkultúry z neho až v roku 1987 spravila rola tanešného inštruktora Johnyho vo filme Hriečny tanec. Jeho dej sa odohrával v New Yorku v 60. rokoch a od tohto nízkorozpočtového filmu producenti neočakávali žiaden úspech, konštatujú topky.sk. 

"Mladý" Weiss: Stále sa nezmestí do kože?
Slovanista Vladimír Weiss (32) s nálepkou "problémový" zase raz dokázal, že si ju zrejme nevyslúžil ukážkovým správaním sa na verejnosti. Pluska ho nachytala, ako zablokoval chodník A nebol pritom v spoločnosti manželky. Pred kaviarňou Do jeho... Čítať ďalej
16 | 08 | 2022 | Eka Balaskova

Rekordné zisky

V USA však zarobil cez 43,7 milióna eur a celosvetovo jeho zisk dosiahol cez 146 miliónov. Hitom sa stala aj pieseň She´s Like the Wind, ktorej interpretom, ale aj spoluautorom bol práve Swayze. 

A prišiel Duch

Ďalší "kasový trhák" mal názov Duch a zarobil viac, ako Hriešny tanec. Zatiaľ, čo v Hriešnom tanci mu bola hereckou partnerkou Jennifer Grey, vo filme Duch si zahral s herečkami ako Demi Moore či Whoopi Goldberg, pripomínajú Topky. Prišli ďalšie filmy: Tri želania, Čierny pes, či Listy od vraha, ale aj nominácie na cenu Zlatý glóbus (film Bod zlomu) Jeho posledný seriál Zviera zaznamenal úspech ako u divákov, tak aj u kritiky.

Navštívil aj Slovensko

V roku 2005 v TV Markíza odovzdával cenu TOM a pobyt u nás si dokonca predĺžil, lebo sa mu páčili tunajšie ženy a srdečnosť Slovákov. Od roku 1975 bol herec ženatý s fínskou herečkou a tanečnicou Lisou Niemi.

SMER - SD a Republika sa spojili! Prezidentka nesmie zmariť referendum
"Opozičné strany v tom majú úplne jasno," zverejnil Robert Fico, predseda strany SMER - SD vo videu na sociálnej sieti, kde vystúpil s Milanom Uhríkom, predsedom hnutia Republika. Referendum podľa Roberta Fica je jediná cesta, ako vyriešiť krízu,... Čítať ďalej
18 | 08 | 2022 | Gabriela Fedičová

Rany osudu

Ten sa nemazná ani s hviezdami, pripomínajú topky. V roku 1982 stratil milovaného otca, v roku 1990 prišli s manželkou o nenarodené bábätko a o 4 roky jeho sestra spáchala samovraždu. 

Alkoholik

„Nikdy som nebol nijaký pijan, ale jedna z prvých vecí, ktoré som urobil po smrti môjho otca, bola, že som si kúpil kartón jeho obľúbeného piva. Neznášal som tú chuť, ale otváral som plechovku za plechovkou, pokúšal som sa opiť a bez ohľadu na to, koľko som toho vypil, nič som necítil. Tak som pokračoval v pití,” opísal herec vo svojej biografii začiatok závislosti, s ktorou zabojoval niekoľkokrát, uzatvárajú topky..

Swayze prehral svoj dvojročý boj s rakovinou pankreasu 14. septembra 2009 v Los Angeles v americkej Kalifornii. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Patrick Swayze Facebook Tribute
Patrick Swayze Facebook Tribute
Patrick Swayze Facebook Tribute
Filmový plagát k Hriešnemu tancu
Filmový plagát k Hriešnemu tancu
Patrick Swayze Facebook Tribute
Filmový plagát k Trom prianiam
Filmový plagát k Trom prianiam
Patrick Swayze Facebook Tribute
Filmový plagát k Hriešnemu tancu
Filmový plagát k Trom prianiam