Vojnová hystéria začína pripomínať tú pandemickú
17 | 08 | 2022 I Diana Zaťková

Vojnová hystéria mi trochu začína pripomínať tú pandemickú... Aj vtedy právo ustúpilo politike. Skonštatoval na sociálnej sieti redaktor Dag Daniš. Začína sa právny stredovek?

"Je choré, aby mohla Rada EÚ ľuďom zablokovať majetok a bankové účty - bez súdu, bez preukázaných dôvodov, bez možnosti odvolať sa. Len na základe zapísania "triedneho nepriateľa" do čierneho zoznamu," myslí si novinár.

Na facebooku tvrdí, že sa vôbec nechce zastávať aktivít Hambálka, no robiť z neho vyhnanca na základe politického rozhodnutia je absurdné a protiprávne.

Súčasťou sankcií proti občanovi Slovenskej republiky Hambálkovi je zákaz zdržiavať sa v EÚ. "Myslím, že súdruhovia z EÚ niekde urobili chybu," uzavrel svoj status Daniš.

Marián Greksa: Zase raz čosi nechápem?
"Zelenskyj sa snaží nájsť súvislosť medzi ukrajinským ostreľovaním Záporožskej jadrovej elektrárne a potrebou uvaliť ďalšie sankcie," píše na sociálnej sieti hudobník a spevák Marián Greksa My "milión" podmienok, vy bezpodmienečne! "Akákoľvek... Čítať ďalej
16 | 08 | 2022 | Eka Balaskova

Čo sa vlastne stalo

EÚ dnes môže ľudí odstaviť od majetku, od bankových účtov a dokonca aj od elektriny. A môže to urobiť bez dokazovania a bez súdu. Len tak – zaradením podozrivej osoby na čierny zoznam. Medzi „triednych nepriateľov“, píše denník Štandard. 

Presne toto sa v júli stalo slovenskému podnikateľovi Hambálkovi z motorkárskeho klubu Noční vlci. Úrady mu zablokovali majetok (vrátane domu), peniaze v banke, platobné karty. Krátko nato mu oznámili, že jeho firmy odpoja od elektriny. Aby prežil, môže požiadať úrady o výnimky na uhrádzanie základných (esenciálnych) potrieb. Z jeho vlastných peňazí mu vyčlenia drobné na vodu, jedlo a lieky.

Dôvod: EÚ zaradila Hambálka na protiruský sankčný zoznam. Preto, že robí proruskú propagandu, figuruje v klube Noční vlci a mohol by byť – vraj – bezpečnostnou hrozbou.

Keď politika nahradí právo

Nešlo o právne konanie či súd, ale len o politické rozhodnutie EÚ o sankciách. Tie boli doteraz namierené výlučne na ruských občanov. No naložiť rovnako, bez súdu alebo bez rozhodnutia prokuratúry, s občanom členského štátu EÚ – to je novinka. A zároveň právny pravek. 

Robert Fico: U Kičuru našli tí zadubenci a klamári v NAKA iba ak z koláča dieru!
NAKA klame, tvrdí vo videu na sociálnej sieti predseda Smer-SD po nedávnom vyjadrení o tom, že Kajetán Kičura vlastní zlaté tehly a vysvetľuje "omyl", ktorého sa elitná vyšetrovacia jednotka dopustila v prípade bývalého šéfa štátnych hmotných... Čítať ďalej
16 | 08 | 2022 | Eka Balaskova

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik