Smer oficiálne obvinil vyšetrovateľov NAKA
17 | 08 | 2022 I Diana Zaťková

Ide o pripravované útoky na inštitúcie či opozíciu! Vyhlásil Líder Smeru Robert Fico na tlačovej konferencii. Opozičný Smer  podal na Generálnej prokuratúre (GP) SR trestné oznámenie pre podozrenie zo spáchania zločinu sabotáže.

Opozičná strana Smer-SD podala na generálnej prokuratúre trestné oznámenie pre podozrenie zo spáchania zločinu sabotáže. Podanie sa podľa predsedu strany Roberta Fica týka širšieho okruhu osôb, napríklad viacerých vyšetrovateľov Národnej kriminálnej agentúry (NAKA). Legálne odpočúvanie vyšetrovateľov NAKA podľa Fica preukázalo, že sa hovorilo o príprave útokov na inštitúcie či opozíciu.

Fico podčiarkol, že nejde o anonymné trestné oznámenie a Smer-SD si stojí za každým slovom. Verí, že prokuratúra sa ním bude zaoberať. 

Čo prezradili prepisy výpovedí legálneho odpočúvania?

"Ak niekto v úmysle poškodiť ústavné zriadenie zneužije svoju funkciu, zamestnanie, svoje povolanie, tak sa dopúšťa celkom pochopiteľne mimoriadne vážneho zločinu, v tomto prípade sabotáže," vyhlásil Fico. Priblížil, že do podania zaradili prepisy výpovedí legálneho odpočúvania vyšetrovateľov NAKA.     

Vláde sa to podarilo! Hlinikáreň Slovalco definitívne končí
Hlinikáreň Slovalco v Žiari nad Hronom definitívne zastaví výrobu primárneho hliníka. Rozhodnutie je reakciou na vysoké ceny elektriny a nedostatočné kompenzácie zo strany štátu. Na tie upozorňuje podnik už dva roky. Odstavenie pecí sa dotkne 300... Čítať ďalej
17 | 08 | 2022 | Diana Zaťková
 

Tí sa mali podľa Fica rozprávať o "útokoch na inštitúcie", ako Národný bezpečnostný úrad (NBÚ) či Okresný súd Bratislava III. Fico hovorí aj o útoku na Smer-SD a likvidácii politickej opozície. "Nie je žiadnych pochýb, že ak sa bavíme o NBÚ, ak sa bavíme o súde, ak sa bavíme o útoku na Úrad inšpekčnej služby, na vyšetrovateľku Dianu Santusovú, ak sa bavíme o pripravenom a reálnom útoku na politickú stranu, že ide o útok na ústavné zriadenie," dodal.

Organizovaná skupina v NAKA      

Fico tvrdí išlo o organizovanú skupinu. "Pokiaľ by konali v takejto organizovanej skupine, ich zodpovednosť za sabotáž by bola ešte väčšia," poznamenal. Podľa neho má ísť o okruh operatívnych policajtov a vyšetrovateľov na NAKA, prokurátorov na Úrade špeciálnej prokuratúry, ministra vnútra, bývalého i terajšieho policajného prezidenta a niektorých sudcov na Najvyššom súde a na Špecializovanom trestnom súde.

Vojnová hystéria začína pripomínať tú pandemickú
Vojnová hystéria mi trochu začína pripomínať tú pandemickú... Aj vtedy právo ustúpilo politike. Skonštatoval na sociálnej sieti redaktor Dag Daniš. Začína sa právny stredovek? "Je choré, aby mohla Rada EÚ ľuďom zablokovať majetok a bankové účty -... Čítať ďalej
17 | 08 | 2022 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik