V pondelok opäť horúco! Výstraha prvého stupňa pred horúčavami
15 | 08 | 2022 I Gabriela Fedičová

Dnes má meniny Marcela. V pondelok (15. 8.) bude opäť horúco, v niektorých oblastiach Slovenska sa môžu teploty vyšplhať na 34 stupňov Celzia.

Výstraha prvého stupňa pred vysokými teplotami platí v Bratislavskom, Banskobystrickom, Košickom, Nitrianskom a Trnavskom kraji. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) o tom informuje na webe.

"Vysoká teplota predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie, fyzické aktivity a tvorbu požiarov," upozornili meteorológovia. Výstrahy platia od 13.00 do 18.00 h, rovnako budú platiť aj v utorok (16. 8.).

Rusko začína dodávať Maďarsku plyn navyše
Maďarsko informovalo, že mu Rusko začalo dodávať plyn navyše, na základe júlovej návštevy ministra zahraničných vecí Pétra Szijjárta v Moskve. TASR správu prevzala z AFP. Podľa maďarského ministerstva zahraničných vecí obchodné rokovania s Moskvou... Čítať ďalej
14 | 08 | 2022 | Gabriela Fedičová

Aké bude počasie v jednotlivých krajoch Slovenska

Na západnom Slovensku prevažne polooblačno, najnižšie ranné teploty 18 až 15 a najvyššie denné teploty 30 až 33 stupňov Celzia.

Na strednom Slovensku prevažne polooblačno, najnižšie ranné teploty 17 až 12 a najvyššie denné teploty 28 až 32 stupňov Celzia.

Na východnom Slovensku prevažne polooblačno, najnižšie ranné teploty 17 až 13 a najvyššie denné teploty 28 až 32 stupňov Celzia.

Počasie na horách: vo výške 1000 metrov prevažne polooblačno, najnižšia ranná teplota 13 stupňov Celzia a najvyššia denná teplota 25 stupňov Celzia,
vo výške 1500 metrov prevažne polooblačno, najnižšia ranná teplota 14 stupňov Celzia a najvyššia denná teplota 20 stupňov Celzia, vo výške 2000 metrov prevažne polooblačno, najnižšia ranná teplota 11 stupňov Celzia a najvyššia denná teplota 16 stupňov Celzia.

Putin a Erdogan, všetkým na zlosť
Spolupráca medzi ruským a tureckým prezidentom Putinom a Erdoganom dráždi Západ. Spolupráca medzi prezidentmi Ruska a Turecka poburuje západné krajiny, píše Steven Erlanger pre The New York Times. „Tento vzťah vyvoláva veľké podráždenie medzi... Čítať ďalej
14 | 08 | 2022 | Milan Laca

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik