Stanovisko OĽaNO k pádu vlády. „To nie my, to oni!“ A ukazujú na SaS
15 | 08 | 2022 I Tibor Malý

Nezmieriteľní! Nie, to nie je len názov filmu režiséra a skvelého herca Clinta Eastwooda, ale aj situácia okolo vzťahu šéfa OĽaNO Igora Matoviča a liberálov z SaS. Situácia okolo Richarda Sulíka a Igora Matoviča by sa však dala pomenovať aj názvami ďalších filmov, podstatné však je, že vďaka ich sporom zrejme padne ďalšia vláda, kde súčasťou boli obaja. Matovič však tvrdohlavo hádže vinu na Sulíka akoby aj on v tom nebol až po uši. Vidieť to aj v statuse, kde opäť upriamuje pozornosť na „zlých“ a pomaly už nenávidených liberálov.

Nájsť v tomto spore sudcu a ukázať na pôvodcu všetkého zla si zrejme trúfne iba skutočne podkutý politológ, A aj to nesmie stáť mentálne na jednej zo strán. Z oboch táborov sme na tú druhú stranu počuli či čítali viacero invektív, respektíve snáh urobiť vinníka z toho druhého. Igor Matovič sa rozhodol zverejniť stanovisko jeho OĽaNO, v ktorom, prirodzene, za vinníkov zrejmého rozpadu súčasnej vlády viní liberálov z SaS.

Vyzýva pre SaS aby ustúpili od svojich ultimatívnych požiadaviek

Hnutie OĽaNO podľa jeho šéfa veľmi mrzí opakované zavádzanie so strany SaS v tak vážnej veci, ako sú dôvody vypovedania koaličnej zmluvy a dôvody na povalenie vlády. „Tvrdenie, že predseda SaS nevetoval prorodinný balíček preto, lebo sa obával, že nebude veto SaS akceptované, je úsmevné,“ píše v úvode stanoviska OĽaNO, podľa ktorého toto tvrdenie zaznelo aj na poslednom stretnutí koaličných strán s liberálmi, kde všetci prítomní, i zástupcovia strany SaS, sa zhodli, že nikdy nenastala situácia, kedy by akékoľvek uplatnené veto strany SaS nebolo akceptované ostatnými partnermi v koalícii.

Igor Matovič kope hlava-nehlava. Cíti svoj koniec?
Prečo sa koaličná kríza dostáva do stále hlbšieho závozu? Vysvetlenie "objavil" Igor Matovič a na sociálnej sieti to všetkým jasne vysvetlil. Rekapitulácia "Radičová: 1 rok, 3 mesiace a 2 dni. Matovič: 1 rok a 9 dní. Heger: 1 rok a 5 mesiacov. Až... Čítať ďalej
15 | 08 | 2022 | Eka Balaskova

„Vypovedanie koaličnej zmluvy a hrozba rozbitia vlády zo strany SaS prišli bez varovania pred hlasovaním o rodinnom balíčku. Vedenie SaS sa predtým nikdy ani len nepokúsilo vetovať proces, obsah a ani rokovanie s opozíciou pri tomto zákone. Práve naopak, SaS ústami priamo predsedu Richarda Sulíka na koaličnej rade dala súhlas na rokovanie s opozíciou:

„My vám to nepodporíme, ale ak chcete, presaďte si to s opozíciou a my, ako gesto dobrej vôle, to nebudeme považovať za porušenie Koaličnej zmluvy.“ Bohužiaľ, stal sa pravý opak,“ vysvetľuje v stanovisku vládne OĽaNO. Snažiť sa dodatočne legitimizovať svoje „dôvody“ na povalenie vlády opakovaním nepravdivých obvinení nie je podľa OĽaNO správne a vôbec nepomáha ku konštruktívnej diskusii.

Matúš Šutaj Eštok: Keď ide o Matovičovu stoličku, idú všetky záujmy Slovenska bokom
"Matovič je prilepený k ministerskému kreslu a Sulíkovi to vyhovuje. Napriek tomu, že na verejných financiách už tento daňový podvodník napáchal miliardové škody, neodíde ani omylom. Keď ide o jeho stoličku, idú všetky záujmy Slovenska bokom,"... Čítať ďalej
14 | 08 | 2022 | Gabriela Fedičová

„Vyzývame preto SaS, aby ustúpili od svojich ultimatívnych požiadaviek zjavne postavených na krivých obvineniach. Alebo na rovinu prezentovali verejnosti skutočné dôvody, ktoré ich k povaleniu vlády vedú,“ zakončilo hnutie svoje stanovisko k prípadnému koncu súčasnej vlády, ktorú nenávidí už takmer 80% Slovákov.

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik