Ukrajinci ničia zbrane zo Západu, nevedia ich používať
14 | 08 | 2022 I Gabriela Fedičová

Ukrajinci nevedia používať západné zbrane. Tie sa rozpadávajú jedna za druhou," informuje maďarský portál Index.

"Desať z 15 samohybných zbraní typu PzH2000, ktoré dostali z Nemecka, sa stalo pre vojakov ukrajinských ozbrojených síl nefunkčnými, píše Moskovskiy Komsomolets s odvolaním sa na Businessinsider," píše Moskovskiy Komsomolets s odvolaním sa na Businessinsider.

O poškodení zbraní s odvolaním sa na informácie z ukrajinského ministerstva obrany informoval Markus Faber, expert na otázky obrany Nemeckej slobodnej demokratickej strany.

Dôvodom je podľa neho to, že ukrajinské sily používajú zbraň príliš intenzívne a nenabíjajú ich štandardnou muníciou a ukrajinská armáda nie je na jej používanie riadne vycvičená.

"Napriek týmto správam ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj naďalej žiada svojich západných partnerov, aby podporili jeho krajinu zbraňami," píše Index.

Poľsko cieli na demisiu predsedníčky Ursuly von der Leyen
Vzťahy medzi Poľskom a EÚ sú opäť vyhrotené. Európska komisia Poľsku nevyplatí miliárd eur z plánu obnovy na reformu súdnictva. Poľskí politici majú plán a sú pripravení cieliť aj na demisiu jej predsedníčky Ursuly von der Leyen, informuje portál... Čítať ďalej
14 | 08 | 2022 | Gabriela Fedičová

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik