Medzinárodný olympijský výbor odoberá Putinovu medailu. Ruská bežkyňa na lyžiach reaguje
14 | 08 | 2022 I Gabriela Fedičová

Rusi sú rozčúlení. Prezident Medzinárodného olympijského výboru (MOV), Thomas Bach sa rozhodol odobrať medailu, ktorú dostal ruský prezident Vladimír Putin v roku 2001. Veľmi emotívne na toto rozhodnutie reagovala bežkyňa z Ruska, Veronika Stepanovová a Bachovi na Instagrame poslala kritický odkaz.

Thomas Bach, prezident MOV, v rozhovore pre denník Bild uviedol, že sa rozhodol vyzvať všetky medzinárodné federácie, aby vylúčili ruských športovcov a zrušili aj podujatia organizované v Rusku, píše denník Pravda.

Bach neodporúča pozvanie ruských a bieloruských športovcov na podujatia a prvýkrát v histórii MOV sa rozhodli odobrať medailu, ktorú dostať ruský prezident Vladimír Putin v roku 2001,“ uviedol podľa denníka Pravda.

Amnesty International si sa zisteniami na Ukrajine stojí
Ľudskoprávna organizácia Amnesty International (AI) v sobotu uviedla, že chce preveriť svoju štúdiu týkajúcu sa Ukrajiny. Tvrdila v nej, že ukrajinská armáda ohrozuje civilistov tým, že si vytvára základne a manipuluje so zbraňami v obývaných... Čítať ďalej
14 | 08 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Bežkyňa na lyžiach Veronika Stepanovová mu posiela emotívny odkaz

„Sľubujem vám pán Bach, že budem trénovať s trojitou intenzitou, aby ste to boli vy a nikto iný, kto mi na budúcich hrách neudelí medailu!“ napísala na Instagrame status na adresu šéfa MOV.

„Neviem ako vám, ale mne bude mimoriadnym potešením vidieť potom vašu tvár.“

Stepanovová pevne stojí za Putinom a jeho vojnou na Ukrajine, za čo bola viackrát kritizovaná.

V Kremli uviedla: „Putin je na správnej ceste a určite vyhráme, rovnako ako sme my vyhrali na olympijských hrách.“ Jej prejav vyvolal vlnu kritiky zo strany medzinárodnej scény bežeckého lyžovania," píše denník Pravda.

Kuleba: Rusi, ktorých znepokojuje Zelenského návrh, by sa mali sťažovať Kremľu
Rusi, ktorí nesúhlasia s návrhom ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského na zavedenie zákazu cestovania pre ruských občanov do krajín EÚ, by mali svoje sťažnosti smerovať Kremľu. V sobotu to uviedol ukrajinský minister zahraničných vecí... Čítať ďalej
13 | 08 | 2022 | TASR/Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik