Rusko v bilaterálnych vzťahoch varuje USA pred „bodmi, z ktorých niet návratu“ 
13 | 08 | 2022 I Diana Zaťková

Rusko varovalo USA pred bodmi, z ktorých niet návratu. Bodmi, po ktorých je možné prerušenie diplomatických vzťahov, povedal v rozhovore pre agentúru TASS Alexander Darchiev, riaditeľ severoamerického odboru ruského ministerstva zahraničných vecí.

V tejto súvislosti by som rád spomenul legislatívnu iniciatívu, o ktorej sa v súčasnosti diskutuje v Kongrese, s cieľom vyhlásiť Rusko za „krajinu sponzorujúcu terorizmus“, poznamenal Darchiev.

Diplomat dostal otázku, či sa zvažuje možnosť zníženia diplomatických vzťahov medzi Moskvou a Washingtonom. "Nerád by som sa púšťal do hypotetických špekulácií o tom, čo je možné a čo nie je možné v súčasnej turbulentnej situácii, keď Západniari na čele so Spojenými štátmi pošliapali medzinárodné právo a absolútne tabu v diplomatickej praxi," povedal diplomat..

"V tejto súvislosti by som rád spomenul legislatívnu iniciatívu, o ktorej sa v súčasnosti rokuje v Kongrese, vyhlásiť Rusko za "krajinu sponzorujúcu terorizmus". Ak by bola schválená, znamenalo by to, že Washington by musel prekročiť bod, odkiaľ niet návratu, pričom najviac vážne vedľajšie škody na bilaterálnych diplomatických vzťahoch, až po ich zníženie či dokonca prerušenie. Americká strana bola varovaná,“ zdôraznil šéf rezortu zahraničia.

Zelenskyj: EÚ by nemala byť "supermarketom" pre bohatých Rusov
A je to tu zase! Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v piatok znova vyzval štáty Európskej únie, aby zakázali vydávanie víz ruským občanom. Podľa jeho slov by tak mali zabrániť tomu, že sa EÚ stane "supermarketom" otvoreným pre všetkých s... Čítať ďalej
13 | 08 | 2022 | TASR/Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik